Canal Street har gleden av å presentere den amerikanske artisten SUZANNE VEGA for hovedscenen fredag 24. juli. Samme kveld som BETH HART står på Sam Eydes plass. Med to artister i stjernedivisjonen – vi lover noen magiske øyeblikk for minneboka!

Et amerikansk ikon

Suzanne Vega er internasjonalt kjent som en av de mest brilliante singer/songwritere i sin generasjon, – kjent for nærmest ikoniserte låter som LUKA og TOM’s DINER m.fl. Hun slo igjennom med sin selvtitulerte plate Suzanne Vega i 1985, som høstet strålende kritikker fra verdenspressen. Men det var først da hun i 1987 ga ut andrealbumet Solitude Standing med låta Luka om overgrep på barn, at hun med et slag vant det store verdenspublikummet, og ble en stemme for en hel generasjon. Seinere ble også Tom’s Diner fra samme album en megahit, bl.a også coveret av et utall av artister som REM, Ludacris, Destinys Child m.fl.

Suzanne Vega var en av de artistene vi aller mest ønsket oss til årets festival. Å få henne til Arendal er en fantastisk følelse, og skaper forventninger om en stor og sjelden opplevelse: Suzanne Vega er fortsatt svært aktiv, og ga i 2014 ut det kritikerroste albumet Tales from the Realm of the Queen of Pentacles, det første på 7 år. Bl.a med live- og radiohiten I never wear white. Hun er tro mot sin personlige, introspective låtskriverstil, og med en stemme some r beskrevet som “ kjølig, tørr, sandpapir-aktig, halvt hviskende”.

Suzanne Vega (1960) er ble født i Santa Monica i California, men da hun var ett år gammel flyttet hun til New York sammen med sin mor og sin stefar. Hun vokste opp i et sosialt problemfylt område, og da hun var ni begynte hun å skrive dikt. Hun skrev sin første sang da hun var 14. Hun startet senere på New York City High School of the Performing Arts (skolen man kan se i filmmusikalen Fame), der hun studerte musikk og moderne dans. Hun opptrådte etter hvert på små scener i Greenwich Village. I 1984 fikk hun en platekontrakt fra et stort plateselskap. Resten er musikkhistorie.

Konserten sammen med BETH HART – er i salg på her. Dessuten på 7Eleven og Narvesen.