En svært spesiell historie: I 2005 var Andreas Loven ferdig utdannet sivilingeniør og var på vei ut i en ”vanlig” yrkeskarriere. Så gikk han på en Canal Street – konsert i Arendal kulturhus en sommerdag midt i juli med Silje Nergaard og Tord Gustavsen trio. Det sa pang!

Canal Street forandret livet hans
Han hadde en spesiell og stor opplevelse og så skriften på veggen. Han kunne ikke bli sivilingeniør i vanlig jobb, – han måtte vie sitt liv til musikken og bli jazzmusiker!

Andreas Loven dro sammen med kona til Cape Town, Sør-Afrika for å studere musikk og surfe. Og der ble de boende. Andreas er nå aktiv i musikkmiljøet i byen og i hele det sørlige Afrika, og har spilt med mange ulike nasjonale og internasjonale stjerner som har besøkt landet.

Norges-debuterer på Canal Street
Nå foreligger hans debutalbum ”Nangijala”, – som i Norge har høstet til dels glitrende anmeldelser, med 5-ere og 6-ere fra et samlet anmelderkorps. Det er rett og slett ganske oppsiktsvekkende! På Canal Street vil han spille sin offisielle Norges-debutkonsert. Vi mener dette er en begivenhet av de mer sjeldne!

Andreas har hatt et forhold til Canal Street lenge, siden familien hans har en hytte på Tromøya. Han var derfor på festivalen hvert år i perioden 2000-2005, og opplevde mange fine artister. Men det var altså da han hørte Tord & Silje at det virkelig smalt!

Albumet ”Nangijala” er en usedvanlig fin plate. Andreas samspiller her med den sørafrikanske saksofonisten Buddy Wells i sine originale komposisjoner . Det er musikalsk, lekent og overmåte vakkert. Sangeren Spha Mdlalose bidrar også fascinerende på flere spor. Dette er meditativt og inspirert musikk fra øverste hylle! Inspirasjonen fra Tord Gustavsen er der, men dette er helt og holdent Andreas’ eget uttrykk! Vi er imponert.

Alle tre kommer til Arendal og Canal Street! Vi mener det er stor grunn til å glede seg for publikum.

Andreas Loven sier selv
”Canal Street skaper morgendagens artister”