Nytt av året er at det vil bli arrangert showcases tre ganger i forkant av festivalen, den første går av stabelen allerede torsdag 12. mars – fra kl. 1800 på No9. Her presenterer vi Rebekka Falck (bildet), Ruben Pettersen og bandet KLEPP! Konsertene er GRATIS.

Noe av grunnen for dette er å kunne presentere artistene for publikum i forkant. Brorparten av bandene som blir presentert her vil få muligheten til å delta på årets festival. Også nytt av året er at sjangrene er utvidet, hovedfokus er særegenhet, originalitet og kjærlighet for musikken og musikkstilen.

Deltakerne må i hovedsak være mellom 13-25 og være fra Agder og Telemark. Påmelding må skje innen 15 juni. Send lydfiler til Nils, nils@canalstreet.no eller Thomas, tl@canalstreet.no.

Dette er artistene:

KLEPP

Klepp er en gruppe bestående av tre unge musikere fra Agder, som alle føler at meningen med livet er å lage musikk. Forankret i rock, blues, soul, funk, metall og folketoner, med en overveldende trang til improvisasjon, vil Klepp stadig fornye seg selv, dog det hele roterer rundt en blå akse. De har i senere tid fordypet seg i jazz og trip-hop som inspirasjon, selv om låtene bærer preg av noen tyngre og dyptsittende vibrasjoner som insisterer på at lytteren må bevege seg til rytmene. Klepp gjør seg for tiden ferdig med sin første plate, Euphorimental, som slippes 30. mai.

REBEKKA FALCK

Rebekka Falck er en singer-songwriter fra Arendal. Hun gav ut CD i 2012 og kommer med ny singel 5. mars. Bandet består av Simen Bendiksen Svanevik på akustisk gitar, Mikkel Andreas Granrud på bass og Tobias Andreas Solbakk på cajon tromme. Sjangeren er en miks av visepop, jazz og folk.

RUBEN PETTERSEN

Ruben Pettersen er, tross sin unge alder, å anse som en veteran i Arendals musikkmiljø. Han har vært dypt engasjert og involvert i Kilden og da spesielt Kildenrock. Han frontet bandet Gates at dawn som vokalist. Han har nå begynt med rap og lager sine egne låter basert på egne erfaringer og leverer brutalt ærlige vinklinger og tolkninger av egne opplevelser. Ruben hevdet seg i toppen av fjorårets Rytmisk fabrikk sin talentkonkurranse.

Canal street ønsker å gi unge musikere fra distriktet en scene der de kan få vist seg frem for et bredt publikum og vi håper og tror dette blir en magisk del av årets Canal street festival.

For syvende år på rad arrangerer Canal street talentscenen Understreet, – i år på kafè No9 på Tyholmen. Årets talentscene vil foregå torsdag, fredag og lørdag under festivalen 22.-25.juli.

Historie
Gjennom hele Canal Streets 19 år lange historie har vi hatt et sterkt fokus på unge talenter på Sørlandet. Canal Streets jamsessions har alltid hatt en sentral plass i programmet og det har mer eller mindre vært et fast husband gjennom alle år bestående av Espen Larsen, Ole Kelly Kvamme, Tom Rudi Torjussen og Rasmus Solem. Alle disse er i dag etablerte musikere, – da festivalen var i sin barndom var i alle fall tre av dem fortsatt å regne som unge talenter. Satsningen ble satt i system med ”Nye Takter” fra begynnelsen av 2000-tallet og de siste 6 årene med Talentscenen ”UnderStreet.” Vi har gradvis merket en økt interesse både fra publikum og unge talenter. Flere tidligere deltakere har gjort seg bemerket nasjonalt. Vi nevner spesielt Synne Sanden, Machine Birds, Steffen Jakobsen og Elly Marvellous.

Nytt format / ny scene
Talentscenen 
ble arrangert de første 5 årene i festivalteltet på Kanalplassen. I 2011 flyttet vi til Bakgården (Fagforeningens hus) for å skape en mer intim ramme for artistene og publikum. I 2014 flyttet vi scenen til platerbar og kafè No9 i FN huset på Tyholmen. Her tilbyr vi en intim scene med topp lydkvalitet i en fantastisk atmosfære. No9 har siden kafeen gjenåpnet huset intimkonserter med topp nasjonale artister som for eksempel Vidar Busk, Daniel Eriksen, Øyvind Nypan, Bjørn Berge, Bugge Wesseltoft og til og med internasjonale legender som Michael Mainieri (US).

Egne låter og improvisasjon
Understreet har alltid hatt et sterkt fokus på låtskriverkunsten innenfor forskjellige musikksjangere. Vår samarbeidspartner er som tidligere Sørnorsk Jazzsenter, samt at vi benytter oss av kompetansen fra UIA og musikklinjene ved Vågsbygd VGS, Skien VGS og Dahlske VGS. Fagpersoner fra disse institusjonene vil danne en fagjury som kårer en vinner.

Arendal Sessions
Vi vil i 2015 også prioritere å involvere Talentscene-deltakerne i utvalgte deler av prosjektet Arendal Sessions, – særlig vil dette gjelde å gjøre Workshops / Masterclass tilgjengelig for spesielt interesserte unge. Det kan også være aktuelt med involvering i jamsessions. I år er aktuelle artister  Bugge Wesseltoft + Dhafer Yousef (Tunis) + Wolfgang Muthspiel(Østerike) + Shri Sriam(India) + Paulo Vinaccia + Anneli Drecker.

Påmelding og frist
For å melde deg på talentscenen ”Understreet” må du være fra Agder eller Telemark og være mellom 15 og 25 år (de fleste i evt. band må oppfylle kriteriene). Du må sende en demo eller lydfiler til nils@canalstreet.no eller – senest innen 1. juni.

Kontakt / mer info:

Nils Goderstad, ansvarlig Talentscenen, tlf 481 39 780, mail: nils@canalstreet.no

Thomas Larsen, ansvarlig Talenscenen, tlf  920 11 364, mail: tl@canalstreet.no

www.canalstreet.no