Understreet smeller til med ny Talent – showcase tirsdag 5.mai kl 19 – denne gang på Barrique! Kom og se fire unge, spennende artister! Gratis inngang.

ANDY WITHER
Andreas Eriksen, som går under artistnavnet Andy Wither, som er 18 år, går på musikklinja på Dahlske vgs. Han er er i utgangspunktet soloartist men denne kvelden har han med seg backing band. Han nådde meget høyt i fjorårets Rytmisk fabrikk sin finale i Arendal kulturhus. Han har skrevet musikk i fire år og jobber nå med et album, der noen av låtene vil bli fremført denne kvelden. Artister som inspirerer han er bla Bon Iver, Patrick Watson og The Lumineers. Sjangeren er en blanding av Alternative/Fok/Indie akustisk musikk.

TONJE OLAND
Tonje er 19 år og student. Musikk har alltid vært en stor del av livet hennes og denne lidenskapen har bare vokst og vokst med åra. Hun er en flittig elev hos Solveig Andersen og Solveig sin begeistring for denne jenta er vanskelig å skjule. Tonje har sunget i begravelser og kirkekonserter og vært oppvarming for hovedband på «Padda» under Flosta regattaen. Forrige helg kunne man se henne opptre på Arendal Kulturhus sammen med Arendal Big Band under «Funky Abba» konserten. Hun beskriver seg selv som veldig påvirket av gamle Motown soul dronninger, som hun fremfører akustisk med sin egen vri.

HENRIK EK HAYES
Henrik er 17 år, elev ved Arendal vgs og er en gitarist som har spilt i band fra han var 12 år gammel. Musikalsk er det en salig blanding av pop og rock. Henrik har spilt mange konserter på Munkehaugen scene og bla varmet opp for Phone Joan og Warp riders. Henrik har også spilt med backingbandet sitt på Gjedderocken. Backingbandet stiller også opp på showcasen 5 mai. Henrik spiller også trommer i Bong temple som vant fjorårets Rytmisk fabrikk sin finale. De spiller på Sam Eydes plass 1 mai.

VERONIKA & MAIA
Veronika og Maia er to jenter på 16 og 18 år som har drevet med musikk siden de var små. Maia var i en så tidlig alder som 6 år da hun startet å spille fiolin mens Veronika begynte med musikken mer seriøst først på ungdomsskolen. De spilte sammen for første gang på UKM i 2014. På tiden var de bare bekjente og gleden ble derfor kjempe stor da de i sammen klarte å gå videre til landsmønstringen med selvskrevet sang. Jentene klarte selvfølgelig ikke å dy seg og måtte bli med igjen i 2015. Veronika & Maia registrerte seg med en ny selvskrevet sang og kom i år videre til lokalmønstringen, og ble invitert til å spille på Heimoverfestivalen. Maia Tellefsen Aslaksen 16, Fiolin, liker best å spille klassisk musikk og hun ser veldig opp til Antonio Vivaldi. Anne Veronika Dahl 18, gitar, piano og vokal. Liker veldig mye forskjellig musikk, men er spesielt glad i å høre på jazz. Egil Ødegård er hennes mentor når det kommer til gitar spilling.

Understreet har blitt arrangert i flere år og 2015 er intet unntak. Canal street ønsker å gi unge musikere fra distriktet en scene der de kan få vist seg frem for et bredt publikum og vi håper og tror dette blir en magisk del av årets Canal street festival.
Vårens andre showcase vil bli avholdt på Barrique øl & vinstue Teaterplassen 1,
tirsdag 5 mai 2015, kl 1900.

Nytt av året er at det vil bli arrangert showcases tre ganger i forkant av festivalen, den første gikk av stabelen allerede torsdag 12. mars. Noe av grunnen for dette er å kunne presentere artistene for publikum i forkant. Brorparten av bandene som blir presentert her vil få muligheten til å delta på årets festival. Også nytt av året er at sjangrene er utvidet, hovedfokus er særegenhet, originalitet og kjærlighet for musikken og musikkstilen.

Deltakerne må i hovedsak være mellom 13-25 og være fra Agder og Telemark. Påmelding må skje innen 15 juni. Send lydfiler til Nils, nils@canalstreet.no eller Thomas, tl@canalstreet.no.