Vi kan glede dere med enda et knippe flotte talenter: Årets tredje og siste showcase vil bli avholdt på Munkehaugen scene, torsdag 4 juni 2015, kl 1900

Canal street konseptet Understreet har blitt arrangert i flere år og 2015 er intet unntak. Understreet vil bli holdt på Kanalplassen torsdag 23 juli og på No9 fredag 24 juli under årets festival.

Nytt av året er at det vil bli arrangert showcases tre ganger i forkant av festivalen, den første gikk av stabelen allerede torsdag 12. mars. Noe av grunnen for dette er å kunne presentere artistene for publikum i forkant. Brorparten av bandene som blir presentert her vil få muligheten til å delta på årets festival. Også nytt av året er at sjangrene er utvidet, hovedfokus er særegenhet, originalitet og kjærlighet for musikken og musikkstilen

Dette er artistene, i tilfeldig rekkefølge:

VORBID
Vorbid er et thrash metal band fra Arendal som består av Michael Eriksen (16 år, rytmegitar og vokal), Marcus Gullovsen (16 år, trommer), Daniel Emmanuelsen (20 år, lead gitar) og Bendik Gullovsen (17 år, live bassist). De har spilt sammen siden oktober 2013 (med noen medlems skiftninger). Musikken de spiller er både hard, teknisk og melodisk. Lyrisk fokuserer de på krig, psykiske lidelser og urettferdighet. Da de deltok på UKM i år, kom de helt til landsfinalen med låten vår «Violation of a Human Mind».

PJOFF (Tidligere Måkesølv)
Dette er hvordan bandet selv beskriver seg; Vi er «Pjoff» fra Grimstad. Du spør kanskje deg selv: «Hva brakte denne merkelige gjengen fra feil side av fylket sammen for å spille musikk her hos oss ?» Lenge har dette vært et mysterium, men vi kan nå avsløre at drivkraften vår kun er basert på et felles mål, nemlig å dandere sjela vår, hjertene våre og talentet vårt på en tallerken og servere dette gourmetmåltidet til publikum!

«Pjoff» (tidligere «Måkesølv») er et ambient indieband som er inspirert av  det norske bandet «Kråkesølv» og flere andre. Besetninga er Kristina Elise Sigurdsson (18) og Elisabeth Madsen (18) på vokal, Martin Stapnes (17) på bass, Eirik Buflaten (18) på gitar, Mathias Emil Brændeland (17) og Amund Løvøen Øyrås (19)på trommer.

MARIANNE ASKE RØEN
Marianne er en 15 år gammel jente fra Stavanger som flyttet til sørlandet for 2 år siden. Hun drev med musikk før hun flyttet men fikk mer muligheter til å utvikle seg som sanger her i byen. Hun tar nå sangtimer hos Solveig Andersen, noe som har resultert i et høyere musikals nivå. Marianne skriver hovedsaklig sine egne tekster, der hun selv holder føringen på hvordan fremføringen bør være, men som hun sier, hun har fått veldig mange gode råd fra mennesker rundt henne. Hun skriver låter om personlige hendelser, gjerne om vanskelige temaer og har fokus på at budskapet skal frem. Tekst er veldig viktig for henne. Rolige sanger er hennes hjerte nærmest fordi da kommer budskapet best frem sier hun.

Marianne har hatt opptredener på Barrique tidligere samt sunget sammen med Arendal Big Band på Kulturhuset i Arendal. Marianne elsker å stå på scenen for alle typer mennesker og gleder seg stort til å vise sitt talent for Understreet.

VANVIDD (bildet)
Vanvidd spiller en unik type metal-musikk, en blanding av norsk folkemusikk og  black metal.  Bandet synger på norsk og har titler som ”Låvedans” og ”Død og Plage”. De er veldig bevisst på musikken sin og har med sin spesielle sjanger allerede rukke å markere seg lokalt. De ha vært på en rekke konserter og gikk blant annet til finalen i talentkonkurransen til Rytmisk Fabrikk og Wacken Battle.  Vanvidd er også invitert til å spille på festivalen Southern Discomfort  i Kristiansand. I tillegg er de også plateaktuelle med en EP der lokale Bård Torstensen er produsent, skriver Rytmisk Fabrikk i en pressemelding.

Det er Rytmisk Fabrikk som har gitt bandet muligheten til å delta i den store rockefestivalen for unge musikere som foregår i Charlotta Valley i Polen 12. og 13. juni. Festivalen er også en konkurranse, der de beste bandene vil få mulighet til å væer oppvarmingsband for storheter som  ZZ Top, Carlos Santana og Robert Plant.
Ung besetning
Vanvidd består av Markus Lillegaard, bass, Kjetil Emil Lie, gitar, William Moltemyr, gitar, Cathrine Olsen Holm, keyboard, Marcus Gullovsen, trommer og Mathias Dahlsveen, vokal.  Alderen på medlemmene er fra 16 til 21 år, og de reiser til Polen for å gjøre det bra.
– Klart vi har lyst til å vinne, sier de beskjedent, en beskjedenhet man ikke finner når bandet entrer scenen. For der er de veldig bevisste med både sceneopptreden, klær og fremføring.
Hard konkurranse
For å få delta i festivalen måtte Vanvidd tilfredsstille en kritisk jury bestående av flere radiostasjoner i Polen, blant dem noen rene musikk-kanaler. Og det er ingen tvil om at gruppa kommer i tøft selskap. Som arrangøren selv skriver i en e-post:
«Juryen har hatt en vanskelig jobb og har måttet foreta  en streng utvelgelse, da det jevnt over var meget høy kvalitet på bandene som søkte. Men kun 14 band  får delta.»

ÈLIVÀGAR
Élivágar består av Tomas Nannestad (gitar), Magnus Christensen (gitar og skrik) og Kristoffer Lunden (slagverk). Vi har med Nikulas Richardson på live-bass. Bandet er bassert i Arendal og øver både på Munkehaugen Kultursenter og Kilden Ungsdomsklubb.

Bandet skaper musikk med én fot hardt plantet i tradisjonell, norsk sortmetall (band som Windir, Emperor, Ulver osv.), og den andre foten plassert mange andre plasser i musikkverdenen, med påvirkning og inspirasjon fra doom metal, prog rock, jazz, klassisk-, folk- og elektronisk musikk. Kort sagt kan man beskrive musikken som melodisk sortmetall.

Canal street ønsker å gi unge musikere fra distriktet en scene der de kan få vist seg frem for et bredt publikum og vi håper og tror dette blir en magisk del av årets Canal street festival.

Deltakerne må i hovedsak være mellom 13-25 og være fra Agder og Telemark. Påmelding må ske innen 15 juni. Send lydfiler til Nils, nils@canalstreet.no eller Thomas, tl@canalstreet.no.