RASMUS og Verdens Beste Band, LADY MOSCOW, Bare Barn Band, Kristin Blakstad teaterworkshop, Teater LYKKE Klovn, Tom Rudi Torjussen m ”FLYT”, åpen scene, barneparade, og masse gøyale aktiviteter! BarneStreet er på åttende året og smeller til med Pang og moro og litt mystikk!

BarneStreet 2015
BarneStreeet ønsker å gi barn og unge en god festivalfølelse gjennom musikkopplevelser  og mulighet for lek og bevegelse både på Kanalplassen og på Buøya. Vi smeller festivalen i gang med en rytmisk parade, hvor de barna som ønsker å delta tar med egne rytmeinstrumenter og danser gjennom gatene sammen med BarebarnBand. Ved siden av BareBarnBand kan du på Kanalplassen oppleve selveste RASMUS og VERDENS BESTE BAND (Spelemannspris vinner to ganger, Tom Rudi Torjussen med sin forestilling ”Flyt”  og Kristin Blakstad med en spennende teaterworkshop. Og Teater Lykke Klovn – forestilling. I tillegg masse gøyale aktiviteter! Bli med, så lager vi Kanalplassen om til byens barnefestival !

Her kan du gjøre masse gøy! Her kan du høre masse fin musikk, Kanskje du kan spille noe selv også? Hoppe tau, sjonglere, gå på stylter eller prøve deg med noen triks i ” manesjen”, vise en dans eller noen kule ” moves”? På Buøya stiller vi med ulike leker og aktiviteter som kan være artig å bedrive når en ikke bader eller hører på musikk og show på scenen.

BarneStreet er blitt en hel egen festival inne i festivalen. Flere arrangementer hver dag under festivalen, en egen BarneStreet-base på Kanalplassen og egne t-skjorter markerer dette. Og en egen gruppe av barn og voksne som jobber med planlegging og gjennomføring av arrangementene. Til og med egne konferansierer og artistkontakter har BarneStreet.

ONSDAG: Bare Barn Band & Barneparaden åpner Canal Street!
Barneparaden & Åpningskonserten på Canal Street med elleville Bare Barn Band, – Det blir garantert gøyalt! Ta med rytmeinstrumenter, kle deg ut og bli med! Og så blir det konsert: Mye tull og tøys og nye og gamle , ukjente og kjente sanger som både store og små kan bli med å synge på. Bli med på en musikalsk reise Norge rundt med bil, båt, tog, luftballong og masse annet sammen med Dag Tynes, Leif Magnus Lilleaas, Ole Kelly Kvamme og Rasmus Solem. Åpningskonserten går av stabelen på Kanalplassen rett ved Pollen i hjertet av Arendal.

TORSDAG – FREDAG: Teaterworkshop for barn m/ Kristin Blakstad
Kom, bli med på en reise gjennom musikk, drama og bevegelse!
En workshop for barn i alle aldre hvor de får utforske rytmer, rim, sang, dans, improvisasjon i bevegelse, tekst og musikk. De får møte ulike karakterer på veien i fantasifulle verdener og muligheten til å opptre for hverandre underveis. Det er ingen krav om tidligere erfaring med drama – alle er velkommen!  Kurset vil strekke seg over tre ulike økter/dager fra reisens begynnelse og slutt for en helhetlig opplevelse. Hver økt er likevel strukturert forholdsvis uavhengig av de resterende dagene, skulle det være et ønske om drop-in deltakelse.

Kristin Blakstad er utdannet skuespiller ved LISPA i London, og teaterpedagog/faglærer i drama ved Høgskolen i Oslo. Hun gikk på musikklinjen ved Dahlske videregående skole, er oppokst i Arendal men bor for tiden i London. Der underviser hun drama i grunnskolen, leder dramakurs for ungdom/voksne og jobber som skuespiller i teaterkompaniet Ananke m.fl.

TORSDAG: Konsert med RASMUS og verdens beste band. Aktiviteter og gøy!
Rasmus & Verdens Beste Band er nå stolte vinnere av to SPELLEMANNSPRISER for beste barneplate med CDn ”Kyssing e hæslig” i 2007, og beste barneplate 2010 med “Puppan te pappa”.
R&VBB består av Rasmus Rohde på gitar og sang, Erlend Smalås på tuba, bass og sang og den serbiske super-trekkspilleren Jovan Pavlovic på trekkspill. I tillegg har de med seg Carl Haakon Waadeland på trommer.
Alle fire er drevne, profesjonelle musikere og har bakgrunn fra blant annet Trøndelag Teater og ”Jazzlinja” på NTNU og har spillt med Åge Aleksandersen, Hans Rotmo, Knutsen & Ludvigsen og Stian Carstensen, Kristin Asbjørnsen. Bandet har opptrådd på en rekke festivaler i Norge (Olavsfestdagene, Telemarkfestivalen, Musikk i Nordland, Steinkjerfestivalen, Olsokdagene på Stiklestad m.m.) samt turnert mye på barneskoler over hele landet i regi av Den Kulturelle skolesekken.
I romjula 2009 spilte de på NRK Julemorgen og var nylig ”solist” med Trondheimssolistene på StatoilHydros nyttårskonsert. Våren 2009 var de ut på en større turne i regi av Rikskonsertene, som ble fulgt opp av mange skolekonserter i 2010. Bandet har blitt sammenliknet med Knutsen & Ludvigsen og spiller humoristisk og fengende musikk for både barn og voksne.
De synger sanger om kyssing, om tante som har en tuba i nesen, om farmor og mormor som er kjærester og om puppan te pappa m.m. Publikum får være med å synge og klappe, og av og til må noen opp på scenen og f.eks. hjelpe til å blåse såpebobler.

FREDAG: Konsert med Tom Rudi Torjussen ”FLYT”, Teaterforstilling med Lykke Klovn, aktiviteter og gøy
Tom Rudi Torjussen er fra Arendal, og har i år 20 års jubileum som artist og profesjonell musiker. Tom Rudi Har også spilt mye for barn, bl.a gjennom Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken. I tillegg til soloturneer, blant annet 100 konserter i året for Rikskonsertene.  Torjussen har medvirket på mer enn 90 plateutgivelser, samt spilt over 2000 konserter i 25 land. Programmet FLYT som han i 2014 reiste med for Den kulturelle skolesekken får denne omtalen på Rikskonsertenes nettside:

«Torjussens levende, lekne og dynamiske musikk flyter sammen med naturbilder og undervannsfilm fotografert og redigert av samme mann. Her har utøveren fått kombinere sitt yrke som trommeslager med sin fotohobby.»

Fra 1999 har han vært fast trommeslager i Canal Streets eget husband, og i den sammenhengen har han blant annet spilt med Bugge Wesseltoft, Stian Carstensen, Ulf Wakenius, Bill Evans, Lars Danielsson, Nils Petter Molvær, Eivind Aarset og Marilyn Mazur. Andre han ofte spiller sammen med er spellemannsprisvinner Niko Valkeapää og Georg Buljo. Videre har han også spilt blant annet med Harald Gundhus, Kåre Vestrheim, Amundsen, Carola, Elvira Nikolaisen, Inger Marie Gundersen, Claudia Scott, Neonato og Okavango.
I 2005 vant han Alarmprisen med Jim Stärk og har med bandet vært nominert til Spellemannprisen fem ganger. Jim Stärks EP «Morning Song» solgte til platina i 2005.

LØRDAG: Familieshow på Buøya, Eydehavn
Vi følger opp suksessen fra i fjor og lager til et ellevilt familieshow på Buøya. Det blir musikk, skattejakt og tull og tøys – sammen med elleville LADY MOSCOW
BarneStreet – gjengen er også til stede med leker og aktiviteter for store og små utover ettermiddagen.

Alt dette som en forfriskende og leken opptakt til LILLEBJØRN NILSEN videre utover ettermiddagen på Buøya.

Dette blir GØY!