Vi har for første gang gjennomført 3 spennende Talentscene – showcases denne våren, – på No9, Barrique og Munkehaugen scene. Det har vært gjennomgående høyt nivå og god stemning med mange fremmøtte. På bildet ser vi bandet KLEPP (foto: Lars Nicolay Løvdal) Vi har tatt ut disse til Canal Street – Talentscenen:

Klepp
Klepp er en trio fra Fevik/Grimstad området. Gutta stilte på den første Showcasen på No9 i mars og de gjorde et meget godt inntrykk på juryen! Enyeto Kotori (Bass) og Geir Ove Bråthen (Gitar) deler på vokalistjobben og gir oss en form for progressiv stoner/garage rock man sjelden får høre. Man får også mange assosiasjoner som storhetene i Black Sabbath og Soundgarden. Joachim Walle Michalsen styrer trommene på en brutal men sikker måte. Klepp har spilt på en rekke tilstelninger i distriktet og har blitt meget samspilte!

Pjoff
Pjoff, tidligere Måkesølv, består av Kristina Elise Sigurdsson (18) og Elisabeth Madsen (18) på vokal, Martin Stapnes (17) på bass, Eirik Buflaten (18) på gitar, Mathias Emil Brændeland (17) og Amund Løvøen Øyrås (19)på trommer.
Pjoff er et knippe musikere fra Arendal, Grimstad, Lillesand og Birkenes som i stor grad heller mot Indie-stilen og som det tidligere band-navnet tilsier er de godt inspirert av det norske bandet Kråkesølv. Musikken kan betegnes som eksperimentell, progressiv soft-rock . Juryen hørte et vakkert lydbilde med to kvinnelige vokalister som løste oppgaven på en flott måte.

Andy Wither
Andreas Eriksen, som går under artistnavnet Andy Wither, er 18 år og går på musikklinja på Dahlske vgs. Han er i utgangspunktet soloartist men denne kvelden har han med seg backing band. Han nådde meget høyt i fjorårets Rytmisk fabrikk’s finale i Arendal kulturhus. Han har skrevet musikk i fire år og jobber nå med et album, der noen av låtene vil bli fremført denne kvelden. Artister som inspirerer han er bl.a Bon Iver, Patrick Watson og The Lumineers. Sjangeren er en blanding av alternative/folk/indie og singer – songwriter. Andy Wither beveger seg i et musikalsk område som han deler med mange men han skiller seg ut med et flott lydbilde og fengende tekster.

Vorbid
Vorbid er et Thrash Metal band fra Arendal som består av Michael Eriksen (16 år, rytmegitar og vokal), Marcus Gullovsen (16 år, trommer), Daniel Emmanuelsen (20 år, lead gitar) og Bendik Gullovsen (17 år, live bassist). De har spilt sammen siden oktober 2013 . Musikken de spiller er både hard, teknisk og melodisk. Lyrisk fokuserer de på krig, psykiske lidelser og urettferdighet. Da de deltok på UKM i år, kom gjengen helt til landsfinalen med låten «Violation of a Human Mind». Vorbid spiller kompromissløs «Bay-area»- thrash som man ikke har hørt siden slutten av 80-tallet. Disse gutta har krutt i fingra så her er det bare å ta på vernebrillene!

Ruben Pettersen
Ruben Pettersen er, tross sin unge alder, å anse som en veteran i Arendals musikkmiljø. Han har vært dypt engasjert og involvert i Kilden og da spesielt Kildenrock. Han frontet bandet Gates at Dawn som vokalist. Han har nå begynt med rap og lager sine egne låter basert på egne erfaringer og leverer brutalt ærlige vinklinger og tolkninger av egne opplevelser. Ruben hevdet seg i toppen av fjorårets Rytmisk fabrikk sin talentkonkurranse. Juryen legger vekt på Ruben sitt «takt-skifte» og hans modenhet med tanke på det lyriske. Han har også en meget god utstråling på scenen og en fin evne til å engasjere sitt publikum.

Èlivàgar
Élivágar består av Tomas Nannestad (gitar), Magnus Christensen (gitar og skrik) og Kristoffer Lunden (slagverk). De har med Nikulas Richardson bass. Bandet skaper musikk med én fot hardt plantet i tradisjonell, norsk blackmetal, og den andre foten plassert mange andre plasser i musikkverdenen, med påvirkning og inspirasjon fra doom metal, prog rock, jazz, klassisk-, folk- og elektronisk musikk. Kort sagt kan man beskrive musikken som melodisk blackmetall.

Blackmetal – sjangeren stiller høye krav til tekniske ferdigheter på de ulike instrumentene, og har samtidig en tendens til å bli grøtete og udefinert. Dette var ikke tilfellet med Élivágar. Bandet fremstod som tett og ryddig med fete melodier som kom tydelig frem i lydbildet. Élivágar kan oppleves på Understreet torsdag 23. juli kl 14.30 på kanalplassen.

Rebekka Falck
Rebekka Falck er en singer-songwriter fra Arendal. Hun gav ut CD i 2012 og kom med ny singel 5. mars. Bandet består av Simen Bendiksen Svanevik på akustisk gitar, Mikkel Andreas Granrud på bass og Tobias Andreas Solbakk på cajon tromme. Sjangeren er en miks av visepop, jazz og folk.

Rebekka er en lovende ung artist med utstråling og formidlingsevne. Akkompagnert av bandet hennes med den gode gitaristen Simen Bendiksen i spissen er dette virkelig noe å få med seg. Du kan sjekke Rebekka ut på Spotify, men aller helst håper vi du møter opp på Kafè No9 på Tyholmen fredag 24. juli kl 14.00

Silje Fuglestad
Silje Fuglestad er en vokalist og låtskriver fra Kragerø som for tiden er bosatt i Oslo, og studerer populærmusikk ved Westerdals (tidligere NISS). Som vokalist og låtskriver beveger hun seg i det musikalske landskapet mellom jazz og pop. Sammen med bandet sitt spiller hun egenkomponert popmusikk med elementer av blant annet soul, jazz, latino og afrikanske rytmer. Silje er bandets låtskriver, men bandet er strekt medvirkende i forhold til arrangering og utforming. Musikken kjennetegnes av groovy rytmer med melankolske undertoner. Du kan oppleve Silje torsdag 23. juli kl 14.30 på Kanalplassen.

Bandet består av: Silje Fuglestad (vokal og trompet), Erik Flåten (gitar), Audun Fuglestad (tangenter), Bendik Dræge Orvan (bass), Michael Thøgersen (trommer/perkusjon ), Stine Marie Korsfur (koring)

Vannvidd
Vannvidd består av Markus Lillegaard, bass, Kjetil Emil Lie, gitar, William Moltemyr, gitar, Cathrine Olsen Holm, keyboard, Marcus Gullovsen, trommer og Mathias Dahlsveen, vokal.  Alderen på medlemmene er fra 16 til 21 år.
Vanvidd spiller en unik type metal-musikk, en blanding av norsk folkemusikk og  black metal.  Bandet synger på norsk og har titler som ”Låvedans” og ”Død og Plage”. De er veldig bevisst på musikken sin og har med sin spesielle sjanger allerede rukke å markere seg lokalt. De har vært på en rekke konserter og gikk blant annet videre til finalen i talentkonkurransen til Rytmisk Fabrikk og Wacken Battle. I høst er de plateaktuelle med en EP der Bård Torstensen fra Clawfinger er produsent.
Få med deg Vannvidd på Understreet torsdag 23. juli kl 14.30 på Kanalplassen i Arendal!

Talentscenen Understreet
Kanalplassen torsdag 23. juli kl. 1430 – 1700:
Silje Fuglestad Solli // Vanvidd // Èlivàgar // Vorbid // Andy Wither

No9 fredag 24.juli kl. 1430 – 1700:
Rebekka Falck // Ruben Pettersen // Pjoff // Klepp