Torsdag er første festivaldag på hovedscenen på Sam Eydes plass og forventningene er store.

Først ut er det lokale bandet ASK fra Froland, spiller en fin og stemningsfull visepop. De fikk spille foran et entusiastisk publikum på ca. 350, og særlig låtene «Everybody knows Your name» og «Hide» var to som fenget Canal Streets utsendte. Totalt spilte ASK seks låter i kveld, og alle låtene ble godt mottatt i sola på Sam Eyde’s plass. Det var rett og slett både stemingsfullt og ren veldig behagelig atmosfære gjennom hele ASK sin konsert.

Bel Canto var neste band ut på Hovedscenen torsdag kveld. Med en Anneli Drecker i storform etter flere dager i Arendal allerede og en reunion av bandet for anledningen, lå alt til rette for at det skulle bli en god konsertopplevelse. Bel Canto – som jo betyr «vakker sang» – underholdt publikum med både stemningsfulle, mytiske melodier, et stort repetoir av ulike instrumenter og kjente sanger som inviterer til å synge med. Høydepunktet i konserten ble nok da Bel Canto’s mest kjente sang – tittelsporet fra Spellemannsalbumet fra 1992 – «Shimmering, Warm & Bright» lokket publikum til å delta med den stemmen man har og synge med.

Vamp – bandet som vanligvis ikke gjør festivaler – hadde heldigvis gjort et unntak og kom til Arendal for å spille for oss. Det er vi veldig glade for, og publikum visste å sette pris på bandet. Godt over 3500 mennesker koste seg på Sam Eydes til blant annet «Månemannen», ekstranumrene «Tir n’a Noir» og «Liten Fuggel». Det var både allsang, «lighter-stemning» og stående applaus for bandet fra Haugesund. Det var mange publikummere som kommenterte at de leverte en knallbra konsertopplevelse og burde gjerne fått enda mer spilletid. Velkommen tilbake til Canal Street, Vamp!

Kveldens siste band på scenen var Canal Streets venner i Bo Kaspers Orkester. Torsdag kveld var femte gang de gjester Arendal, og det er sikkert ikke siste gang vi ser bandet på en scene her i distriktet. Vokalist Bo Sundström viste at han følger med i hva som rører seg i lokalpolitikken ved å sende et politisk sleivspark til det mye omtalte og usosiale tiggerforbudet som nå er opphevet. Og så deler Bo Kaspers Orkester vår lengsel etter sommer, sol og varme ved å spille deres nye låt «Längter etter sommaren» – som passende nok ble til i desember måned! Også Bo Kaspers fikk publikum til å synge med, danse og delta helt og fullt i konsertopplevelsen, og med låtene «I samma bil» og «Ho är så söt…» fikk alle noe å varme seg til på en ellers kjølig sommerkveld…

Rune Gjeruldsen/Canal Street

Foto: Birgit Fostervold, Øistein Aamot, Stine Høiland, Espen Wang Johannesen

Se flere bilder her:

Ask

Bel Canto

Vamp

Bo Kaspers Orkester

Del på: