ENDELIG ER VI I GANG – onsdag er dagen vi har venta på i et helt år! Den magiske dag én av Canal Street 2015 kan by på det meste, fra BarneStreet med Bare Barn Band, til nære artistmøter og workshop med Bugge Wesseltoft, Anneli Drecker med flere, Violet Road på Merdø (NB! fyrkonserten er flyttet), åpning av Arendal Sessions og Ole Paus på Arendal kirkegård. Vi imponerer oss selv med denne pangstarten på kanalfestivalen!

Kl. 11:00 sparker vi i gang årets Canal Street med barneparade gjennom Arendals gater, sammen med Bare Barn Band. Det blir tull og tøys, masse musikk og høy stemning – kle deg gjerne ut og kom! Kl. 12:00 får også de voksne sin paradegang gjennom byen, da tar Lillegaard Trad Band oss med på Street Parade fra Torvet til Poppes plass, hvor Indre Torungen Brass etter hvert vil underholde oss med brass av beste og mest inspirerende slag – her er det bare å slippe hofter og armer løs og svinge med!

På Clarion Tyholmen hotel kan du hver dag kl 11.00 få møte en eller flere av dagens artister, og i dag er det Arendal Sessions artistene Anneli Drecker og Bugge Wesseltoft som holder workshop. Musikere og musikkstudenter kan plukke opp nyttige tips, og dessuten kanskje få en sjanse til å spille med på konsertene om kvelden. Åpent for publikum også, og det er gratis.

På Arendal Sessions kan vi i år skilte med et stjernelag som vil gi både jazzelskere og andre musikkelskere stjerner i øynene – Bugge Wesseltoft har i år med seg Anneli Drecker, Paolo Vinaccia, Wolfgang Muthspiel, Shri Shriam og Dhafer Youssef.  I år foregår de fleste sessions på Clarion Tyholmen hotel.

Pga vinden er fyrkonserten flyttet til den vakreste sommerøya Merdø !Her vil Canal Street rett og slett presenterer årets mest etterspurte band blant publikum: Violet Road. Her snakker vi om nordnorsk sigøynerrock som både søringer og alle andre bare må oppleve. Om noen kan få Merdø til å svinge en deilig sommerdag er det disse! Ferje går fra ferjeleiet på Tyholmen fra kl. 13.00 og er ikke inkludert i konsertbilletten. Les mer om transport til Merdø.

På kvelden får jazzentusiastene sitt; først på Arendal Sessions’ åpningskonsert kl. 19.00 på Clarion Tyholmen hotel med Bugge Wesseltoft og hans stjernelag. Det er ikke ofte du kan oppleve så mange dyktige artister på samme scene! Senere (21.30) blir det Night Sessions med bl.a. Bård Rannekleiv Band samme sted.

Andre kan nyte det som for mange sikkert vil være et høydepunkt under Canal Street: I år er det Ole Paus som skal skape magi på vår kanskje mest magiske og spektakulære scene, Arendal kirkegård. Vi lover deg en uforglemmelig konsertopplevelse.

Lurer du på noe, stikker du bare innom vårt festivalkontor på Poppes plass ved Strand kafe på Tyholmen. Her hjelper våre flotte frivillige deg mer enn gjerne, mellom kl 11 og 20 hver dag under hele festivalen. Du kan også ringe på tlf. nr. 916 12 199.