I serien meet the artist hadde vi den store fornøyelsen å høre Shri Sriam og Paolo Vinaccia. Bassist og perkusjonist i en klasse for seg.

Og det er jo veldig hyggelig at de begge mener norge og musikerne her står for den mest spennende musikken . Åpenhet , frihet og flat struktur (ingen diktat) gjør at det kreative står sterkere enn noe annet sted i verden.

Paolo forteller om hans søken etter å gjøre trommesettet til et slags akkord-instrument. Hans uke-lange opphold i en fabrikk for å kutte og stemme metall-plater. ”Hvorfor ikke bare bruke samples, spurte Shri litt ertende. Men  et lydklipp av resultatet  ga oss en utrolig sterk opplevelse. Helt vilt imponerende. Små anekdoter om steking av makrell på senen i Kongsberg med mer. Han var også innom hans første møte med Norge i et Libanesisk disco-band på spillejobb i Drammen. Og veldig hyggelig for oss at han valgte å bli. En stor kunstner og ”almost musician”

Shri vokste opp med tabla som sitt instrument, helt til han hørte Black Sabbath…….ikke gitar, trommer , eller sang…….men bassen…”den der lyden i bakgrunnen….det er det jeg vil spille”.

Vi fikk en liten demonstrasjon både på bruk av bue og tabla-teknikk  på hans selvlagde bass, meget flott og imponerende.

De starter konserten senere i dag, kl 20:00 på kulturhuset. OG DET BLIR TØFT!

Foto: Lars Øigard

Se flere bilder her