Når det er unge talenter som skal presenteres på en profesjonell arena kan vi som publikum komme til å forvente litt famling og uklare toner. Det gjaldt ikke de talentene som sto på scenen på Kanalplassen i dag. Alle de fem navnene på plakaten overbeviste sitt solslikkende publikum om at de kan og vil satse på musikk. Jeg vil si at de virkelig bør satse, for det lukter musikkarriere lang vei av disse unge artistene.

Andy Wither er artistnavnet til Andreas Eriksen, som er 18 år og går på musikklinja på Dahlske. Han er i utgangspunktet soloartist, men hadde for anledningen med seg backingband. Han leverer vakre, melodiøse låter, med gode tekster og stemmen hans er særpreget.

Vorbid er et trash metal band fra Arendal, som deltok på UKM i år og kom helt til landsfinalen. Det er hardt, men likevel melodisk. De rister definitivt tilhørerne opp fra sommersløvheten, og de eldre herremennene i lyse skjorter som sitter ved siden av meg utbryter spontant: de er jo utrolige! Så vanvittig bra de spiller!

Silje Fuglestad er vokalist og låtskriver fra Kragerø, for tiden bosatt i Oslo. Hun beveger seg i det musikalske landskapet mellom pop og jazz, og sammen med bandet sitt spiller hun egenkomponert popmusikk med elementer av blant annet soul, jazz, latino og afrikanske rytmer. Det er behagelig musikk som tillater at en svever bort litt, men Silje henter oss tilbake med insisterende vokal og rytmer. Og dama avslutter i tillegg med en rå trompetsolo!

Vanvidd spiller en unik type metalmusikk, en blanding av norsk folkemusikk og black metal. De synger på norsk og har titler som «Låvedans» og «Død og plage». De jobber seriøst med musikken sin og har allerede holdt en rekke konserter, og til høsten er de plateaktuelle med en EP. Det er rått, heftig og aggressivt – de tror på det de driver med og er dyktige instrumentalister.

Èlivàgar er et Arendalsband som skaper musikk med én fot godt plantet i tradisjonell norsk blackmetal, og den andre foten plassert mange andre plasser i musikkverden, med påvirkning og inspirasjon fra doom metal, prog rock, jazz, klassisk, folk og elektronisk musikk. Bredt fotfeste kan det også kalles.

I morgen fortsetter UnderStreet på No9. Ikke gå glipp av morgendagens stemmer!