Først ut i denne serien var Bugge Wesseltoft og Anneli Drecker, hver for seg og til sist sammen. Det hele tar en times tid. Det som opprinnelig var tenkt som et møte mellom artister og lokale musikere, har utviklet seg til å bli et møte mellom artist og publikum. Derfor er det veldig hyggelig at det kommer mange som har lyst til å høre mer om musikernes bakgrunn og tanker.

Begge fortalte litt om oppvekst og hvor viktig familien har vært for dannelse av smak og hvordan de har hatt en opplevelse av å stå litt på utsiden av det alminnelige og tatt det som en styrke.

Det er morsomt å høre om  hvordan motstand og medgang har gjort at de begge er sterkt søkende og eksperimenterende.  De forteller  mye likt om verdien av musikk som et felles språk, og at det i møtet med musikere og tradisjoner fra andre kulturer oppstår fornyelse og utvidede horisonter.  Spennende å høre om Annelis forskning på naturtoner/overtoner og hvordan hun vil ut av den kommersielle  boksen hvor skjønnsang er malen.

Med medfølgende musikalske smakebiter er dette en riktig trivelig og morsom måte å lære mer om våres artister, så kom kom!!   I morgen er det Dhafer Youssef  og Wolfgang Muthspiel.  Så  Tyholmen Hotel  kl 11.00, don’t miss it !