To jazzband, ulike sjangere, forskjellige generasjoner, totalt forskjellig merittliste, – samme kompromissløse dedikasjon. Vi fyller stadig på med fantastisk bra artister til jazzscenen på Clarion hotell Tyholmen! Og flere kommer…

Petter Wettre

er en av våre favorittmusikere. Han har spilt på Canal Street 2-3 ganger tidligere, men en del år siden nå. Vi gleder oss til gjensyn og gjenhør. Petter Wettre er teknisk og kunstnerisk i europeisk førstedivisjon, og garantist for intense musikkopplevelser. Petter Wettre fyller 50 i 2017 som en av landets fremste jazzsaksofonister, vinner av 2 Spelemannspriser, og kjent fra en rekke innspillinger både fra egne band og med andre siden slutten av 80-tallet. Han ble utdannet på Berklee College of Music i Boston, USA (1992).

Denne gangen stiller han med sitt drømmeband, som han selv sier: Jason Rebello (UK), piano (spilt bla. med Sting, Jeff Beck, Peter Gabriel), Daniel Franck (DK) kontrabass (Bla. spilt med Stacey Kent, Kurt Elling, m.fl), og Dejan Terzig (D) – fremstående tysk trommeslager (bla med Bob Berg mfl.)

På debutplaten Petter Wettre Quartet – Pig Virus, hadde han med Håvard Wiik (piano), Terje Gewelt (bass) og Per Oddvar Johansen (trommer). Gjennom The Trio (1995–2001) har han samarbeidet med Jarle Vespestad (trommer), Per Oddvar Johansen (trommer), Jon Christensen (trommer) og Ingebrigt Håker Flaten (bass), Arild Andersen (bass) og Per Zanussi (bass). Han har han hatt et omfattende musikalsk samarbeid med de danske musikerne Jonas Westergaard (bass) og Anders Mogensen (trommer) i henholdsvis trio- og kvartettformat, samt Erlend Slettevoll (piano). Selv om han er mest kjent for prosjektene Wettre Quartet og Petter Wettre Trio med bidrag til Jazzscenen, er han også kjent for å ha spilt med Dave Liebman, Joey De Fransesco, Kenny Wheller, Adam Nussbaum og Manu Katche i Manu Katché Quintet.

ZENOS MODE – jazz, hip hop og filosofi i skjønn forening

Zenos Mode 2017

ZENOS MODE er et Trondheimsbasert band bestående av den yngre generasjonens jazz musikere og rappere. Med stor inspirasjon fra Zeno av Elea, og andre eldgamle filosofer, fremfører de energisk og rå musikk med tekster om store spørsmål uten svar og menneskets tvetydige oppfatning av universet. ZENOS MODE spiller den gode gamle blandingen av hip-hop og jazz på den mest ujålete og hardbarka måten og kommer garantert til å gi deg en sann musikalsk opplevelse!
Linken til Petter Wettre er til stede på flere vis, bla. ved at bassisten Julian Haugland Bjorå fra Evje har spilt med Petter.

Besetning:
Markus Mosgren – Vokal, Malin Dahl Ødegård – Vokal, Øyvind Mathisen – Trompet, Mona Krogstad – Alt saksofon, Erlend Vangen Kongtorp – Tenor Saksofon, Cecilie Grundt – Tenor Saksofon, Julian Haugland Bjorå – Kontrabass, Rino Sivathas – Trommer