Spennende band til jazzscenen: Gøteborgsbaserte Into the Wild som ledes av frolendingen Åsmund Solberg, og Decoy med dype røtter i jazzmiljøet i Arendal.

Into The Wild

Into The Wild 2017

2016 var et stort år for Into The Wild. Jazzkvartetten fra Gøteborg fikk sin første platekontrakt og strålende mottagelser fra svenske anmeldere. Musikkblandet Lira skriver

”… Ibland känns det filmiskt. Ljudbilden är rik av experimentella, ambienta och lekfulla melodier och det känns som att det inte finns någon hejd på vad som kan skapas.”

Bandet Into The Wild kommer fra Gøteborg, men ledes av gitaristen Åsmund Solberg fra Froland. Staffan Bråsjö (piano) Tove Brandt (kontrabass), Anton Jonsson (trommer) og Åsmund Solberg møttes som studenter på jazzlinjen på Högskolan för scen och musik i Gøteborg. Bakgrunnen for bandnavnet Into The Wild, kommer av et ønske om å jobbe intuitivt, pushe sjangergrenser og for hele tiden å utforske nye uttrykk som jazzkvartett. Gruppen henter inspirasjon fra naturen og fra sjangere som pop og folkemusikk. Tanker og ideer fra skandinavisk jazz fra 1970/-80 åra har også inspirert, men sett med dagens øyne blir musikken ganske annerledes.

Det er på tide å opppleve dette lovende bandet i Norge og Arendal. Møt dem fredag 28. juli på jazz- og bluesscenen på Clarion Hotell Tyholmen.

Decoy

Decoy 2017

tok utfordringen fra festivalledelsen: Hjem og øve masse for å vise at dere er gode nok til å spille en av hovedscenene på Canal Street – så får vi se hvor bra det blir. Og det ble bra. Det låter tight, friskt og dynamisk.
Dette er nemlig et spennende lokalt band med dype røtter i Arendals jazzmiljø. De varter opp med et oppegående og smått overraskende musikalsk sett spilt på overbevisende måte: fra rock til jazz, egne og andres låter i skjønn forening. Få med deg Decoy på Clarion hotell Tyholmen åpningsdagen onsdag.

Decoy består av seks musikere med røtter i jazzmiljøet i Arendal. Musikerne finner inspirasjon i ulike musikalske sjangere og henter komposisjoner fra svært ulike artister – fra rock til jazz. Musikken beveger seg i ulike landskap, fra det funky og rocka til det lyriske og åpne – hele tiden med rom for improvisasjonene og arrangement som kler låtene i ny musikalsk drakt. Rett og slett melodisk improvisasjonsmusikk!

DECOY er: Inger Haugan Aasland – keyboard, Oddvar Sæther – sax, Pål Koren Pedersen – gitar, Bård Bertelsen – bass, Preben Karlsen, trombone og Jørn Størkson – trommer