På bakgrunn av fjorårets store suksess viderefører Canal Street POLLENKONSERTEN for andre året: Og vi smeller til med to fantastisk bra artister som de første på en virkelig knall line-up!

Vi har fått grønt lys av myndigheter og restaurantene rundt Pollen – og ikke minst Arendal Havnevesen, som gjorde en helt nødvendig jobb med å tømme og stenge Pollen for båter.

Vi planlegger derfor en enda større satsing mot et ungt publikum og kan love en folkefest uten like. Samtidig skal de voksne også få mer relevant program, så vi videreutvikler konserten i Pollen på en spennende måte og gleder oss noe voldsomt! Nye artister til konserten slippes i ukene framover.

Gabrielle

Etter et år borte fra offentligheten kom Gabrielle tilbake med ny låt 27. januar – «Vekk meg opp», og hun kommer til å slippe en ny singel hver siste fredag i måneden frem mot sommeren. Dette markerer starten på et nytt musikkår med utgivelser, festivalopptredener og klubbturné. Samtidig setter hun rekorder i Sverige med låta «Fem fine frøkner» som gjennomgangslåt på SKAM sesong 3.

Gabrielle har skrevet et knippe nye sterke låter og har jobbet med både norske og svenske produsenter det siste året. Deriblant Calle Ask (Veronica Maggio, Daniel Adams Ray), Elias Kapari (Ana Diaz, Mavrick), Martin Sjølie (Sam Smith, Maria Mena), Thomas Eriksen (Astrid S, Maria Mena) og Skinny Days (Kristian Kristensen). Låtene hennes er elsket av et bredt publikum, og det siste året har også svenskene og danskene trykket Gabrielle til sitt bryst, gjennom låta Fem fine frøkner som gjennomgangslåt på tv-serien SKAM. Gabrielle er første artist i historien som har klatret til topp 3 på svensk Spotify med en norskspråklig låt.

– Det kjennes veldig deilig å være tilbake med ny musikk og nytt overskudd. Jeg har savnet å møte publikum, og det skal bli en fryd å levere et show, som nå også har med det jeg har brukt det siste året på å jobbe med, sier Gabrielle.

Gabrielle Susanne Solheim Leithaug (1985) er bedre kjent under sitt artistnavn Gabrielle. I 2011 lanserte hun sin første singel, «Ring meg», som kom på førsteplass på VG-lista og på iTunes, solgte til åtte ganger platina og ble nominert til Spellemannprisen 2011 i kategorien årets hit. 2. mars 2012 kom hennes debutalbum «Mildt sagt» på CD, vinyl og digitalt. Hun fikk Edvard-prisen 2014 i kategorien populærmusikk for albumet «Nattergal» og ble nominert til Bendiksenprisen for 2014. Låta «5 fine frøkner» ble nominert til årets hit under Spellemannprisen 2014.

PAPERBOYS – tilbake med et smell

Paperboys Pollenkonserten 2017

Vinteren 2015/2016 vurderte Øyvind «Vinni» Sauvik unge og håpefulle artister som dommer i Idol. Et par måneder senere gjorde han comeback med Paperboys, etter at meddommer Gunnar Greve hadde overtalt han til å lage musikk igjen:

– Gunnar spurte om han kunne sende meg en beat. Jeg har jo iPhone’n som jeg synger og snakker inn masse små snutter i hele tiden, så ok. Og den beaten han sendte, var både fet og moro. Så var vi igang da, sier han.

Prosjektet fikk tittelen «Be Like Water», inspirert av et Bruce Lee-sitat som handler om å tilpasse seg. De to første låtene, «Dance» og «Carnival», ble svært godt mottatt. Så var de i gang igjen, med nye låter, konserter og festivaler sommeren 2016. Og 29. juli står suksess-duoen i Pollen på scenen foran tusener av entusiastiske publikum.

Paperboys er en hiphop-duo bestående av rapper Øyvind «Vinni» Sauvik og DJ Ole Alexander «Pope Dawg» Halstensgård. Gruppa ble opprinnelig startet av «Vinni» og rapperen Jarle «J.J.» Hollerud. I 2001 debuterte de under navnet Paperboys med singelen «Moving Up» / «It’s Paper». I 2002 ga de ut sitt første album «No Cure For Life» som ga dem Spellemannprisen 2002 i klassen Hip-Hop. Etter debutalbumet forlot Hollerud gruppen og Halstensgård ble med som nytt medlem av duoen. Senere samme år gir Paperboys ut låten «Barcelona» sammen med gruppen MadCon som blir nominert til «Årets låt». I 2003 havnet deres andre album «The Great Escape» på tredjeplass på VG-lista. Under Alarmprisen 2004 vant de ”Beste video” for videoen til singelen «Hey Man». For sitt tredje album «When Worlds Collide» vant de Spellemannprisen 2005 i klassen Hip-Hop/R’n’B og Alarmprisen 2006 i klassen Hip-Hop/Rap.

I 2006 ga de ut sin første samleplate «So Far So good: Songs and Singles». I 2009 gjorde de comeback med singelen «Lonesome Traveller» og deres fjerde album «The Oslo Agreement». I 2010 gikk «Vinni» solo under navnet «Vinni and the Vagabonds» med albumet «Happily Lost». I 2011 ga Paperboys ut sin andre samleplate «So Far, So Good Part 2».

Lørdag 29. juli kl. 17.00–23.30: POLLENKONSERTEN – 2 scener – hele Pollen avstengt

tba / tba / tba / tba / tba / tba / PAPERBOYS / GABRIELLE
Billetter kr 100,- (barn) / 300,- (voksne) / 600,- (familie 2 + 3) – i salg fra 10. februar