Kim Larsen (DK) og Violet Road til torsdagen, Madcon & Julie Bergan til lørdag i Pollen! Vi kan glede dere med et superslipp! Rett og slett.

TORSDAG 26. juli – Hovedscenen Sam Eydes plass

Vi må bare kalle dette SuperTorsdag – ingen annen mulighet. Tidigere har vi sluppet Real Ones til denne konserten. Her kommer mye mer…

KIM LARSEN

Danmarks ”Åge Aleksandersen” har vært på Canal Street en gang før – i 2009 – og satte da publikumsrekord. Vi forventer det samme igjen – for Kim holder fortsatt så ettertrykkelig koken! Han lover å spille alle sine største hits fra karrieren, også en del hits fra Gasolin-tida. Det blir garantert allsang og fest. Torsdag 26. juli, altså – med sitt eminente band Kjukken.

Kim Melius Flyvholm Larsen ble født 23. oktober 1945 i København. Han er både sanger, sangskriver, gitarist, forfatter og skuespiller. Han var 12 år gammel da han begynte å spille piano, og på fjortenårsdagen fikk han sin første gitar. Forbildene hans var artister som Elvis Presley, Little Richard, Jerry Lee Lewis og Cliff Richard. Kim Larsen dannet sammen med tre kompiser rockgruppa Gasolin’ i 1969 og skrev deretter dansk rockehistorie. Gruppa slo igjennom i 1971 og deretter fulgte en rekke platesuksesser. Gruppa regnes fortsatt som den mest betydningsfulle rockegruppa Danmark noen gang har fostret. Siden har Kim Larsen gått solo, og har med bandene Bellami og Kjukken oppnådd stadig større suksess.

VIOLET ROAD

Violet Road på Merdø (foto: Øistein Aamot)

Dette er bandet som Canal Street-publikummet har forelsket seg i. Etter utallige henvendelser må vi bare kapitulere: Violet Road må tilbake! Sist vi opplevde dem var i en forrykende og fascinerende konsertopplevelse på Merdø for et par år siden. Vi har bare ventet på å se dem igjen. Nå avslutter de torsdagskvelden på Sam Eydes plass – etter selveste Kim Larsen!

Tromsøbandet Violet Road fikk sitt virkelige gjennombrudd våren 2013, da de nordnorske livekongene endelig ble hele Norges livekonger. Med deres album “Peter Every and His Marching Band”, og et samarbeid med selveste Åge Aleksandersen, gikk bandet rett til topps på iTunes-lista og sendte deres to
album flere uker inn på Norges offisielle albumliste. Den påfølgende turnéen og festivalsommeren ble møtt av toppkarakterer og trampeklapp fra nord til sør.

For de som ennå har til gode å oppleve bandet, er Violet Road et rede fylt med fire brødre og en vokalist med stemmen utenpå skjorta. Popmusikk, melankolske stemninger, en fandenivoldsk feststemning, vakre harmonier, trekkspill, mandolin, saksofon, tangenter i alle fasonger og en tøtsj av svensk visetradisjon. Bandet er på et vis en hel sjanger i seg selv – og må bare oppleves live!

LØRDAG 28. juli – POLLENKONSERTEN

For en konsertkveld! For et party! Vi har tidligere sluppet The Main Level til denne konserten.

MADCON

Madcon (foto: Olav Stubberud)

Madcon (Mad Conference) er en av Norges mest kjente rap- og hiphopgruppe: Tshawe Baqwa («Kapricon») og Yosef Wolde-Mariam («Critical»). Duoen har en haug med store hits på samvittigheten, som ”Beggin’”, ”Glow”, ”One life” og ”Don’t Worry”, – og de har vunnet fem Spellemannpriser! I 2008 vant de også en World Music Award for beste artist/gruppe.

Duoens første singel, «God Forgive Me», ble gitt ut i 2000. Madcon turnerte også sammen med den amerikanske hip-hop-gruppa Gang Starr som oppvarmingsband. De turnerte rundt i 37 ulike byer i Europa. I 2002/2003 spilte Madcon en vesentlig rolle i gjennombruddet for den norske hip-hop-gruppen Paperboys. I 2004 debuterte de med albumet It’s All a MadCon og singlene «Doo Wop» og «Infidelty (Feat. Sofian)». For albumet fikk de Spellemannprisen 2004 i klassen «Hip-Hop/RnB». I oktober 2007 slapp de singelen Beggin’, som er en ny versjon av en gammel Frankie Valli-klassiker. Singelen nådde førsteplass på salgslisten iTunes Top Songs i Norge den første uken, og toppet VG-lista Topp 20 i andre uke. Totalt har den solgt til seks ganger platina (!) i Norge, og lå på singellistene i Storbritannia, Tyrkia, Tyskland, Frankrike, Polen, Sveits, Russland, Hellas samt Belgia! 29. mai 2010 framførte Madcon sangen «Glow» i pauseinnslaget i den europeiske Melodi Grand Prix – finalen 2010, på Telenor Arena på Fornebu. Mens de danset og sang ble det vist opptak av dans til «Glow» fra byer i en rekke land i Europa. Låta ble en superhit i mange land.

Madcon slapp akkurat en ny singel, – ”Shoo og Ting&Tang” – og kommer med nytt album i januar 2018! Vi gleder oss stort!

JULIE BERGAN

Julie Bergan (foto: Christian Bastiansen)

er en norsk sanger og låtskriver. Popartisten er mest kjent for sin låt «Arigato», men flere kjenner også til henne gjennom vennskapet med norske Astrid S. Fra perioden 2014–2016 ga hun ut flere singler i tillegg til å opptre på flere konserter og tourneer, blant annet på den offisielle VG-lista turneen 2016. Flere av låtene solgte til både gull og platinum i Norge, men det var ikke før låten «Arigato» ble gitt ut våren 2016 at hun ble kjent over landegrensene. Låten toppet norske lister, og lå på VG-lista i 20 uker, i tillegg til å nå 5.-plass på den offisielle svenske hitlisten. Låten, som er skrevet sammen med blant annet norske Kid Joki, ledet også til nominasjoner til flere priser, inkludert årets låt under Spellemannprisen 2016.

Canal Street 2018 – Foreløpig program / lineup:

Onsdag 25. juli
Arendal kirkegård kl 21: Sigvart Dagsland m/ band
Torsdag 26. juli
Sam Eydes plass (utescenen) kl 17 – 24:
tba – Real Ones – Kim Larsen (DK) – Violet Road
Fredag 27. juli:
Sam Eydes plass (utescenen) kl 17 – 24:
tba – Adam Douglas – tba – tba – Clawfinger (SE/NO)
Lørdag 28. juli:
Pollenkonserten (utescenen – 3 scener) kl 17 – 24:
tba – tba – tba – The Main Level – tba – Julie Bergan – Madcon