Tre nye rocke-acts til hovedscenen fredag 27. juli. Fra før har vi Clawfinger (SE/NO) og Adam Douglas. For en kveld dette blir!

JANOVE

I februar slapp Janove (Janove Ottosen, tidligere frontfigur legendariske Kaizers Orchestra) sitt første norskspråklige soloalbum ”Artisten & Marlene” og solgte ut påfølgende turné i rekordfart. I disse dager runder han av sitt første år som soloartist med ny single og høstturné. Rett over nyttår kommer nytt album Hengtmann! Folket venter spent!

Siden februar har Janove og bandet lært hverandre å kjenne godt. Nå er det en sammensveiset gjeng som skal ut på ny tur. Det har vært utrolig inspirerende og lærerikt å turnere med nytt band
i år. I løpet av turnéåret har motivasjonen til å komponere mer vært på topp og jeg har fått dyrket de beste og mest særegne kvalitetene til hver av de fantastiske musikerne jeg har på lag. Det har vist seg at vi alle liker storslått og groovy rock og det nye showet kommer til å bære preg av dette. Jeg gleder meg stort til å utvide både katalog og konserter med ny musikk og nytt show!, sier Janove.

10 CC (UK)

Fra «Donna» via «Rubber Bullets»  og «I’m Not In Love» til «Wall Street Shuffle» og «Dreadlock Holiday».  10cc slapp en haug med hitsingler i årene etter at The Beatles ble oppløst.
I sommer kommer de til Canal Street, og Graham Gouldman garanterer at alle av gruppas hitsingler skal bli spilt. – Det er det vi kommer for. Vi spiller mellom 50 og 60 konserter i året og gleder oss til en hektisk turnésommer, sier 10ccs låtskriver og frontfigur.

10cc

Sammen med Lol Creme og Kevin Godley utgjorde Gouldman det mange kalte den ultimate arvtakeren etter The Beatles. Årsaken var at 10cc utstrålte en musikalsk, harmonisk likevekt med Godley og Creme som de som sto for de progressive strømningene mens Gouldman og Stewart representerte den mer tradisjonelle poprocken. – Noe som førte til at vi hele tiden utforsket hvor vi langt vi kunne gå. Vi ville sprenge grenser og tok noen sjanser, minnes Gouldman. Slik ble 10cc bandet som, kanskje mer enn noen andre, varierte uttrykket nærmest fra hitlåt til hitlåt. Gjennombruddslåta «Donna» sto nesten fram som en parodi på en hitlåt, deretter kom rockere som «Rubber Bullets» og «Wall Street Shuffle» og smørballader som «I’m Not In Love» og «I’m Mandy» før, av alle ting, en reggaehiten «Dreadlock Holiday» tok verden med storm.

Som viktigste låtskriver og vokalist, er han den som har ført 10cc videre. Til Canal Street kommer han med samme besetning som har turnert sammen siden 2004. – Bandet høres ut som 10cc gjorde det i glansdagene. Men selv om vi turnerer som 10cc, kommer vi aldri til å gi ut nye plater som 10cc. Den tid er over.Gouldman skrev i perioden 1965 – 1967, før sin tid i 10cc store historiske store låter for andre artister som bl.a. «For Your Love», «Heart Full of Soul» and «Evil Hearted You» for The Yardbirds, «Bus Stop» for The Hollies, «Listen People», «No Milk Today», for Herman’s Hermits og «Tallyman» for Jeff Beck.

10cc har hatt ulike aktive perioder (1972 – 1983, 1991 – 1995 og 1999 – pågående) og består i dag i tillegg til Graham Gouldman av Paul Burgess, trommer (medlem første gang i 1973 med fortid også som medlem i bl.a. Jethro Tull og Camel), Rick Fenn, gitar, (medlem første gang 1976 også kjent for sitt samarbeid med Mike Oldfield, Rick Wakeman, og Pink Floyd trommeslager Nick Mason), Mike Stevens, keyboard. (medlem siden 1999 også kjent for sitt samarbeid med bl.a. Annie Lennox og Jeff Lynne/ ELO) og Mick Wilson, vokal og gitar (medlem siden 1999, også kjent for sitt samarbeid med bl.a. Alice Cooper og Chris Rea.

UNDERWING

Underwing (foto: Birgit Fostervold)

Underwing vant Canal Streets talentscene 2017, sammen med jazzbandet Simpelthen, og vi gleder oss til å presentere dem på Sam Eydes plass på fredagens hovedkonsert. Underwing ble danna i begynnelsen av 2016, og er allerede blitt et svært så kompetent og dynamisk band, med en musikk som både er moderne metall og litt nostalgisk 70 talls tungrock, og kanskje kan kalles progressiv grunge. Bandet består av Enyeto Kotori, Joachim Walle Michaelsen, Thomas Myhren og Magnus Christiansen.

Sam Eydes plass fredag 27. juli – kl 17 – 24

Underwing – Adam Douglas
Janove – 10cc (UK) – Clawfinger.

Billettsalg her

Del på: