Utrolig glade for å presentere Tønes på Canal Street – ute på vår tradisjonelle øy-konsert (Merdø / Torungen)!

Vi har gleden av å presentere neste års artist til fyret/Merdø. Det blir virkelig en godbit!

Tønes heter egentlig Frank Tønnesen, kommer fra det lille stedet Sokndal i Rogaland og er en av landets beste låtskrivere. Som tekstforfatter vil flere faktisk påstå at han er i en egen klasse, og det på flere måter.

Hans album, «Sån av Salve», sikret ham to spellemannspriser, en for beste tekst og en for beste vise. Samtidig ble han tildelt den prestisjetunge Prøysenprisen. Dette albumet var også et av få ikke-engelskspråklige som ble nominert til Nordic Music Prize.

Plata plukket med seg terningkast seks fra Dagbladet, terning fem fra VG, Dagsavisen, Aftenposten, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og ørten andre anmeldere. I tillegg ble det kåret til årets beste norske album i Dagbladet og Dagsavisen.

Allerede debuten, «Rett Te Håves» (1996), var noe helt spesielt. Kombinasjonen av underfundige fortellinger, der tekstene forener det mollstemte med det kloke, og det komiske med det vanvittige gjorde Tønes verdensberømt. I alle fall i hjemfylket Rogaland. For selv om så vidt ulike forfattere som Ragnar Hovland, Tore Renberg og Håvard Rem har trykket ham til sine hjerter, har oppmerksomheten rundt og forståelsen for Tønes vært konsentrert til hjemfylket – ispedd spredning til steder som har aktivt utflyttede rogalendinger, eller som ønsker at de hadde det. Og steder som rett og slett bare er opptatt av unik og fabelaktig visepop på norsk.

Live består bandet av Arne Andersen (trommer), Erlend Aasland (Banjo, mandolin og generelt alle instrumentene du kan tenke deg), Gaute Tengesdal (kontrabass), Kjell Gudmestad (steelgitar) og Øystein Holmen (tangenter). Sammen med Frank gjør de at en Tønes-konsert er det morsomste, klartenkte og kanskje til og med noe av det mer omtenksomme du har hørt på lang, lang tid. Tønes er nå aktuell med EP-en «Ikkje Mogna».

Konsert på Merdø, praktisk informasjon

Konserten som tradisjonelt har blitt arrangert ute på Lille Torungen fyr har de siste årene i stedet blitt avholdt på Merdø. Dette er pga. den nye nasjonalparken og hekkeforhold på Torungen. I år blir det i tillegg en mindre endring av konsertarena, vi flytter fra plassen ved museet og ut på vestsiden til «Gravene».

Man kan komme seg til Merdø med egen båt, eller via Merdøferga. Canal Street har også eget transportopplegg ut til øya: det settes opp buss fra Eureka Kompetanse (helt ytterst på Langbrygga ut mot Vitensenteret) fra kl 13 og utover til ca kl 15:30. MØT OPP TIDLIG! Publikum kjøres til Rævesand der de tas over via ferger. Retur etter konserten. Merk at buss-/ fergebillett ikke er inkludert i konsertbillett. Kr 150,- t/r. Barn under 12 gratis.

Vi oppfordrer alle til å ta vår transport, da det er relativt få gode båtplasser på Merdø. For tilreisende i båt er det mulig å legge til i Arendal Gjestehavn på Rådhusbrygga.

Onsdag 25. juli kl. 16, altså!
Billettsalg her!

Del på: