To av Norges – ja, Europas – mest eksplosive liveopplevelser! Dette er ekstremt ekspressiv jazzrock på aller øverste hylle! Fantastisk dyktige og kompromissløse musikere gir deg gåsehud, hjertebank og puls i 150!

Elephant9

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til – i Norge eller i internasjonal sammenheng. Dette høres ut som en voldsom uttalelse, men i tilfellet Elephant9 er den sann. Det er deres stadig økende publikum bevis på.

Musikk er sterkest når den føles fri, levende, dynamisk, suggerende og gjerne også sjokkerende. I en tid der musikk som oftest er låst til digitale verktøy, satte format og tidsrammer, er det forfriskende å være vitne til motstykket. Medlemmene – som har fartstid i Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet.

Gjennom Torstein Lofthus sitt hasardiøse trommespill, bassist Nikolai Hængsles stramme rytmiske regi og Ståle Storløkkens kompromissløse og fargerike orgel og synth-eskapader, skaper trioen musikk som får voksne mennesker til å gi seg hen og banne i glede og tørke tårer samtidig.

Elephant 9 er ikke redde for å se bakover i tid – til perioder i musikkhistorien der stilarter møttes og ble utforsket som nye utrykk. Musikkjournalister har lett febrilsk i referansearkivene for å finne paralleller, som har blitt dratt til alt fra Tangerine Dreams harmoniske sirkulære utrykk til Jimi Hendrix kakafoniske lydcollager. John Coltrane, King Crimson, Deep Purple, Soft Machine og Fela Kuti har også blitt nevnt. Men det betyr i grunn ikke så mye, sett bort ifra at fellesnevneren for denne varierte listen med artister er at de alle har skapt musikk som har tålt tidens tann.

Bandet selv velger å fristille seg fra merkelapper, og trives isteden med å se fremover – inn i en ny kaotisk tidsalder der musikk for stadig flere nettopp er fri for historie og slitne betegnelser.

Elephant 9 er et legendarisk liveband i Norge så vel som resten av Europa. I tillegg til spennende og nyskapende album leverer de live-opplevelser helt utenom det vanlige. Dette må rett og slett oppleves!

Bushman’s Revenge

er en trio som setter de fleste andre såkalte power-trioer i skammekroken. Deres ekstremt potente jazzrock har sendt dem verden rundt, og deres fjerde album «Thou shalt boogie!» som ble sluppet tidligere i år, har som alltid blitt mottatt med trampeklapp og gode anmeldelser.

Bushman's Revenge

Bandet – som visstnok stjal navnet sitt fra en ekstra sterk sør-afrikansk chilisaus – henter musikalsk inspirasjon fra så vidt forskjellige artister som Jimi Hendrix, Pixies, King Crimson, Alice Coltrane, Sun Ra og Cream, og blander det sammen til et sound som høres umiskjennelig Bushmansk ut. Samtidig ser en klart de historiske linjene og at de hører hjemme i Rune Grammofon-stallen.

Bushmans Revenge er Even Helte Hermansen, gitar – Rune Nergaard, bass – Gard Nilsen, trommer, – og ble dannet i Oslo i 2003. De har utviklet en unik mix av jazz og progressiv rock der jazzens frie utforsking og rockens energi danner en basis for deres eskapader. Dette er en kruttsterk blanding!

På Canal Street sommeren 2018:

Bushman’s Revenge – på Clarion Hotell Tyholmen – onsdag 25. juli kl 21
Even Helte Hermansen, gitar – Rune Nergaard, bass – Gard Nilsen, trommer

Elephant 9 – på Clarion Hotell Tyholmen – torsdag 26. juli kl 21
Ståle Storløkken, keyboard, synth  –  Nikolai Hængsle Eilertsen, bass – Torstein Lofthus, trommer