På onsdag ble hun nominert til Spelemannsprisen for sitt siste album Blank out. Hun er allerede i den europeisk jazzeliten. Vi har gleden av å presentere Ellen Andrea Wang på Canal Street med sin egen fantastiske trio!

Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang slapp sitt nye album Blank Out i høst på Jazzland Recordings. Hun har skrevet all musikk på albumet og vært produsent. Blank Out viser en musikalsk videreutvikling av hennes særegne sound som er både vital, fengende og melodiøs.

Wang har aldri vært redd for å utfordre sjangere, der hun blander pop-elementer inn i sin jazzmusikk.  – Selve utformingen av Blank Out har vært et viktig og spennende prosjekt for meg, sier Ellen Andrea Wang. Tekstene er blitt til i et samarbeid med tekstforfatter Martin Hagfors og musikken ble spilt inn i studio i løpet av få dager med Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dahlen på trommer.

– Jeg tenker at Blank Out handler om at vi noen ganger har lyst til å slette, fjerne (blanke out) det som er vanskelig, men det enkleste er ikke alltid det beste. Noen ganger må en stå i det og ta ansvar.

Det har gått 3 år siden bassisten og vokalisten Ellen Andrea Wang ga ut sitt kritikerroste debutalbum Diving. Kort tid etter Wangs solodebut ble hun headhuntet av trommeslagerlegenden Manu Katché (Sting, Peter Gabriel, Joni Mitchell) og ble med han på verdensturné. Wang har det siste året også spilt med store artister som Sting og Marilyn Mazur i tillegg til sine egne band (Pixel, EAW).

I 2016 utnevnte engelske The Guardian henne som en av verdens 5 mest interessante jazzmusikere:

«A commanding presence in any ensemble she plays in, her soft tone and vocal precision are always counterbalanced with heavy and assertive grooves from her double-bass, interlocking with drummers, jazz, pop and groove alike.» – The Guardian

«Den gutsy tonen hun får frem i samarbeid med kontrabassen sin, er hun ganske alene om. Det vil aldri slutte å forundre og glede meg at gode musikere finner sin egen tone på instrumenter der alle burde kunne ha like begrensninger og forutsetninger. Det er liksom det samme oppsettet med strenger, hals og kasse, likevel klarer man lage lyder som ingen andre bare ved hjelp av fingertupper, stil og personlighet. Man får tilbake troen på livet av sånt.” – Audun Vinger, Dagens Næringsliv.

Musikkanmelder Ole Wilhelmsen sier det rett ut:

«Med Blank Out, viser Ellen Andrea Wang hvor hun har tenkt seg, og det er videre inn i ukjente og magiske landskaper. Dette er rett og slett en helt skremmende fantastisk plate. Ren kunst på alle plan.»

Nå er hun altså nominert til Spelemannsprisen 2017 i klassen jazz. Skulle bare mangle!

Lytting, info m.v på www.ellenandreawang.com

På Canal Street sommeren 2018:

Ellen Andrea Wang – på Clarion Hotell Tyholmen – lørdag 28. juli kl 21
Ellen Andrea Wang, kontrabass og sang – Andreas Ulvo, tangenter – Erland Dalen, trommer