Inger Marie Gundersen – «Feels like home». Nytt album og releasekonsert på Canal Street lørdag 28. juli!

Det er med glede vi presenterer nyheten om et nytt plateslipp og release-konsert på Canal Street fra den sørlandske artisten og Arendals egen Inger Marie Gundersen. Vi feirer hennes bemerkelsesverdige karriere med en flott konsert lørdag 28. juli på Clarion Tyholmen Hotel.

Dette er hennes femte soloalbum, og en bunnsolid leveranse. Albumet «Feels like home» gis ut på det danske plateselskapet Stunt Records/Sundance Music. Produsent er trompetisten Per Willy Aaserud.

Medvirkende musikere:
Jarle Vespestad (trommer) –  Hallgrim Bratberg (gitar) – SungSu Kim (bass) – Rasmus Solem (piano, orgel, synth) – Per Willy Aaserud (trompet/produsent) – Bendik Hofseth (saksofon) – Kristiansand Strykekvartett (strings).

Hun har føttene plantet i melodiøs jazz, med et lydbilde som blander seg med pop. Stemmen hennes er moden, trygg og myk, fylt av sjel og inderlighet. Hun tolker og formidler repertoaret hun velger med originalitet og særpreg. For mange i Norge er hun – enn så lenge – en litt skjult perle.

Siden 2005 har Inger Marie turnert og gitt konserter både her hjemme, i Europa og ikke minst i Asia. Hun har bl.a. gjort flere turneer i Japan og til sammen 20 konsertturneer i Sør-Korea, hvor hun er en høyt skattet stjerne. Se video fra Sør-Korea her.

Litt om Inger Maries karriere:

Etter 25 år i bransjen, med blant annet egen jazzkvintett – My Favorite Strings, ga Inger Marie i 2004 ut debutalbumet «Make This Moment». Albumet ble etter hvert utgitt i over 25 land, og hun har turnert både i Asia og i Europa. Hun har slått spesielt godt an i flere land i Østen, som blant annet Sør-Korea og Japan. I april 2007 hadde hun åtte utsolgte konserter på fire dager på den berømte Cotton Club i Tokyo. I samme måned i 2008 var hun tilbake og spilte åtte nye konserter på samme plass. Etter to konserter og tre TV-opptredener i Korea høsten 2005, lå albumet på bestselgerlista i et halvt år.

Plate nummer to, «By Myself», har en del eget materiale men også låter fra Hank Williams, Rod Stewart og U2. Albumet ble innspilt i Göteborg med den anerkjente danske produsenten Søren Sigumfeldt. Hun hadde håndplukkede musikere fra Arendal og den svenske gitaristen Ulf Wakenius med i studio.

Albumet «For You» (2011) ble i mai 2012 det bestselgende jazzalbumet hos FNAC Champs-Élysées i Paris.

Sangen «Will you still love me tomorrow» fra debutalbumet ble innspilt i NRK-studioet i Kristiansand, og ble listet på NRK P1. Den har blitt utgitt på fire samlealbum, sist på «Close to you» (2008).

Mer informasjon om Inger Marie her: ingermarie.com

Canal Street lørdag 28. juli, Clarion Tyholmen Hotel kl 19–02:
Inger Marie m/ band // Ellen Andrea Wang trio // jam session