Hele Arendals jazzmusiker Sven Lillegaard er død. Han etterlater seg utrolig mange gode musikkminner for flere generasjoner sørlendinger. Han var også en stor inspirasjon for mange vordende musikanter med sin store spilleglede.

Vi vil minnes Sven som en glad og lekende musikant som spredde god stemning og godt humør overalt på den blide kyststribe. Sven spilte jazz omtrent hele livet – fra han var svært ung. Først klarinett, og etterhvert saksofon. Det var gladjazz, New Orleansjazz, tradjazz, blues, swing og slikt som folk stort sett ble i godt humør av. Han spilte til dans, i bryllup, i begravelser, på konserter, utendørs nattkonserter, på seilskuter og rundt i byen på alle slags tilstelninger, nærmest i hele sitt liv.

Han spilte også selvsagt med sitt flotte Lillegaard Trad band på alle Canal Street-festivalene, helt fra starten i 1997. Bandet var også ofte gjest på Trebåtfestivalen i Risør og Lillesandsdagene, blant mange andre.

Et høydepunkt var 25 års jubileumskonserten for Lillegaard Trad band i 2009 – i Trefoldighetskirken i juni det året i regi av Canal Street. Med i feiringen av bandet var Ytre Suløen Jazzensemble og Tricia Boutte fra New Orleans, samt operasangeren Jens Olai Justvik, – alle musikere som Lillegaard hadde samarbeidet mye med. Det ble en stor opplevelse i en fullsatt kirke!

Et annet svært spennende samarbeid var med da 80-årige Nora Brockstedt under festivalen i 2003, bl.a med mange sanger av Alf Prøysen. Flere totalt utsolgte konserter både på Tromøy og i byen.

I 2004 en utrolig flott festivalkonsert med Jens Olav Justvik med salmer og negro spirituals, som også ble fulgt opp i årene etter med mange kirkekonserter med Jens Olai og kor.

Sven og Lillegaard Trad band ledet også an i våre Street Parader i alle år – noe som er blitt et av høydepunktene under festivalen. Både å være med i som musikant – eller å oppleve som publikum. Sven var også med i paraden sist sommer sammen med sitt barnebarn Markus.

Takk for all den fine musikken, Sven!

Hvil i fred.