Mellåm holmår & skjær er en lettføtt, farsepreget gjennomgang av Arendals historie i medgang og motgang. Handlingen strekker seg fra istid og steinalder og opp til vår tid. Hensikten er både å underholde og gi historieundervisning.

Forestillingen føyer seg inn i arrangørens målsetting – I Bakgården blir du klokere! Om du kan bruke kunnskapen som du her blir servert er imidlertid en annen ting? Kom og bedøm selv! Stykket vises tirsdag, torsdag og fredag i festivaluka.

I Bakgården vil du møte et teater som ønsker å utvikle teatermiljøet i Arendal by, og med proffe krefter fra hele landet ønsker de å gi publikum et større og sterkere drama tilbud med lokale aktører i utøverrollene.

I registolen er Amandaprisvinner Kjersti Elvik, mangeårig skuespiller ved National-teateret i Oslo, Den Nationale Scene i Bergen, Trøndelag Teater, film og tv. Men kanskje viktigst av alt: hun er søstra til Knut.

Fredrik Schulze Krogh har fortid fra bl.a. Den Nationale Scene i Bergen og er utdannet skuespiller i Baltimore USA. Han er for tiden politi og trives med det.

Knut Elvik har vært teaterarbeider i en årrekke ved teatrene i Bergen, og scenemester ved Kulturhuset i Arendal. Knut jobber nå ved teatrene i Bergen.

Mellåm holmer & skjær – Ændals historie på 6 kvarter!
Et teaterstykke av Odd Vaagland. Regi Kjersti Elvik.
Skuespillere: Knut Elvik, Fredrik Schulze Krog.
Musikk: Espen Larsen gitar, Rasmus Solem tangenter, Dag Tynes trommer, Ole Kelly Kvamme bass.
Billetter: Fås kjøpt på Ticketco.no. Billetter kan også kjøpes på Canal Streets festivalkontor på Poppes Plass, på Turistkontoret i Kloa på Sam Eydes plass, eller i døra dersom det er ledige billetter igjen.
Arr: Canal Street/Kulturnettverket.

Alle bilder ved Stein Harald Øigård.