Fantastisk musikk på Canal Streets hovedscene på Sam Eydes plass fredag 26. juli! Ikke bare snakker vi BONEY M feat. Liz Mitchell – men også musikken til legendariske ELO! Er det mulig – på samme kvelden? Ja, det er det altså – og det blir fest!

Phil Bates

Electric Light Orchestra er et av de mest suksessfulle band i musikkhistorien. Deres sanger ble folkeeie gjennom 70-, 80- og 90-tallet. ELO fikk i sin storhetstid en lang rekke topp 20-hits, hvorav mange ble klassisk pophistorie.

Som sologitarist, låtskriver og vokalist i Electric Light Orchestra Part II  (1993–1999) og The Orchestra har Phil Bates opptrådt med ELO-musikk i årtier og på utallige konserter og festivaler verden rundt. Det er viktig å understreke at Bates aldri var medlem eller spilte i den opprinnelige utgaven av Electric Light Orchestra fra 1970 og utover, dannet av Jeff Lynne. Han spilte imidlertid gitar og sang i Trickster, som var opening act på mange av ELOs tidlige turneer.

Han ble først medlem av ELO part II – dannet av en annen av ELOs grunnleggere, trommis Bev Bevan, på nittitallet. Fra 2007 har han dratt verden rundt med ELOs musikk og sitt eget band. Phils imponerende stemme og hans fremragende gitarspill – backet av trommer, bass, keyboards, sofistikerte harmonivokaler og karakteristisk fiolin – frembringer en helt enestående og original musikkopplevelse.

ELOs musikalske univers er rock, klassisk, elektronisk, orkestral og tradisjonell musikk i ett. Låter som «Roll Over Beethoven», «Don’t Bring Me Down», «Telephone Line», «Evil Woman», «Livin’ Thing»,  «Mr. Blue Sky», «Strange Magic», «Turn To Stone» eller «Sweet Talking Woman» er ikke glemt av publikummet, og vitner om at musikken stadig holder seg.

Det er bare å glede seg!


Foreløpig line-up:

Onsdag 24. juli: Vamp (Merdøkonserten), Kari Bremnes (Kirkegårdskonserten)

Torsdag 25. juli: Black Debbath // Gåte // deLillos
(hovedscenen Sam Eydes plass – her gjenstår én artist )

Fredag 26. juli: Phil Bates performs ELO music // Boney M
(hovedscenen Sam Eydes plass – her gjenstår to artister)

Lørdag 27. juli: Razika // ISÁK // ONKLP // Nico & Vinz
(Pollenkonserten – fire artister gjenstår)