Ved å bringe opera til Teaterplassen skapte Ingrid Vetlesen magiske musikk-øyeblikk for store og små tilhørere.

I dag gjenga sopranen flere arier som hun fortalte litt fra, blant annet Julies sang fra operaen «Romeo og Julie», som hun spilte i på Nationaltheateret i Oslo i 2010. Vetlesen sang også en utrolig flott Summertime, som i sin tid ble sunget av den kjente jazz-sangerinnen Ella Fitzgerald.

Underveis i fremføringen byttet Vetlesen kostymer flere ganger og fortalte et aktivt og engasjert publikum om «bukseroller», det vil si roller hvor damene i operaen spiller menn. Ved å bevege seg rundt blant de lyttende barn og voksne fikk Vetlesen en gjennomført stemningsfull fremføring fra begynnelse til slutt. Opera viste seg å være en suksess for små og store som vi mer enn gjerne kunne hatt et gjensyn med!

Gnist for Kidz

BarneStreet kunne by på to konserter i dag! Vi fikk nemlig også besøk av energiske Gnist, i en versjon tilpasset et yngre publikum.

I innledningen av forestillingen fikk vi se to flotte jenter som heter Agnes og Alma som danset til et nydelig instrumentalt nummer.

Artistene på Barnestreet-scenen var Arild Nyborg på diverse perkusjonsinstrumenter og miksepult, Sebastian Gruchot på strenger, og Tom Rudi Torjussen på stort slagverk.

Bandet fikk med seg barna på en sang som heter Grisefest, de delte ut små rosa griser og en stor del av sangen gikk ut på at ungene lagde rytme med lyden av grisene. Med en umåtelig presisjon reagerte barna på artistenes utrop av «stopp!» Barna tok del i å skape musikk og rytmisk magi sammen med de dyktige artistene. Bravo!

Tekst: Camilla Haugen
Bildet i toppen: Thomas Jensen

Se flere bilder her:

2019 - BarneStreet lørdag