Kamelen og Ladnera48 var akkurat det de unge ville ha, og lokalet var fylt opp med ungdom som ga respons fra første låt. Det var så hett og dryppende svett i lokalet at lydanlegget kortsluttet med Kamelen på scenen! Uten at det klarte å sette en stopper for den unge sjarmerende bergenseren.

Mens det mer voksne publikummet nøt Kari Bremnes på stemningsfulle kirkegården, hadde de unge Bankgården helt for seg selv. Det var et fåtall over 25 år, og det var etter min mening en av suksessfaktorene. Moshpits, hemningsløs hopping og suggererende rapping og beats fenger mest blant likesinnede.

Full trøkk fra start med scenevante Ladnera48

De unge og stadig mer proffe lokale artistene i musikk- og mediekollektivet Ladnera48 består av rapperne Omar Okapi, Jango, Simen Steinklev og produsent/DJ UlvenUlf med flere. De har tidligere vist seg på Canal Street og andre lokale scener, blant annet på Understreet i fjor. Det unge publikummet var helt klart innstilt på å få med seg oppvarmerne, for store deler av publikum var alt på plass når de gikk på scenen. Ladnera48 kjørte på med høyt tempo og trøkk og fikk hørbar respons og hender i været gjennom hele settet. Imponerende selvsikre artister med sterke tekster som helt klart har en fremtid og potensiale til å nå et større publikum. Melding til Toffen og Skral: Ladnera48 er klare for Groos i 2020!

Stagedivende og energisk Kamel ga full valuta for pengene

Rapartisten Kamelen, som helt klart er av stadig større nasjonalt format, overbeviste fra første låt med en selvsikker og sjarmerende opptreden. De siste dagene har han vært gjenstand for oppmerksomhet på Twitter med #gikamelensvar, etter at en kjent twitterbruker tagget Erna Solberg og spurte om hun ville ha gjort det samme for han som Trump har gjort for A$AP Rocky. Erna Solberg viste sin humoristiske sans ved å gi han et ganske vittig svar. Google it!

Men det er rapper Marcus Kabele Møll Mosele, alias Slimkamel og Kamelen, er – og det er først og fremst dét han fortjener plass i media for. I Arendal ga han det unge publikum mer enn valuta for pengene, ved å kjøre den ene hiten etter den andre, han testet ut nye låter og fikk publikum i gang med refrenget, stupte ut i publikum og ble holdt oppe av syngende og heiende publikum som villig løftet den svette Kamelen i bar overkropp.
– Eg har det så gøy, eg holder på litt lenger, ler han når konserten etter tidsplanen skulle vært slutt. Oppskriften på en artist med en fremtid! Fet musikk og fullt fokus på det som skjer der og da mellom han og publikum – helt tydelig gjensidig kjærlighet mellom ungdom i Arendal og Kamelen. ❤

Tekst: Linda Sætra
Foto: Bjørg Fossli og Thomas Jensen