Tidene er såvisst usikre, men inntil videre har vi en optimistisk innstilling og fortsetter våre forberedelser for festival til sommeren. Vi er stolte over å kunne introdusere Oscar Andreas Haug og bandet Bliss.

Svært ung, men likefullt erfaren artist: det er allerede to år siden vi sist fikk oppleve Oscar på Canal Streets jazzscene – den gang med bandet Simpelthen, vinnere av Talentscenen 2017. Gjester på jazzhotellets nattjam vil nok også nikke gjenkjennende; denne meget talentfulle trompetisten med den særegne klangen har vært fast deltager når Rasmus Solem trommer sammen gode musikervenner til første festivaldags-jam.

Bliss er et band fra jazzlinja i Trondheim, som spiller energisk samtidsjazz. Musikken er rytmisk pulserende med klanglige og melodiske preg, der musikerne tar i bruk elementer fra intrikate komposisjoner innad i bandet. Samspill og lekenhet står sterkt i fokus, med inspirasjon hentet fra band og musikere som Atomic, Masqualero, Kenny Wheeler og Jan Garbarek. Bandet består av:

  • Oscar Andreas Haug, trompet 
  • Zakarias Meyer Øverli, saksofon 
  • Benjamín Gísli Einarsson, piano
  • Gard Kronborg, pass
  • Rino Sivathas, trommer

Vi vil få høre en fin balanse av komponert og improvisert, vakkert og voldsomt, strukturert og lekent, lite og stort. Vi gleder oss!

(foto: Margit Rønning)

Jazzhotellet Clarion Tyholmen – torsdag 23. juli fra kl 19:
Bliss // Mathias Eick Quintet
BILLETTER FINNER DU HER