I år måtte vi avlyse BarneStreet av åpenbare grunner, men konserten med Tomas F Band på kanalplassen gikk som planlagt på onsdag, og satte i gang festivalen med et smell i kjent stil.

Tomas F band (foto: Bjørg Fossli)

Erik Nylander lot seg underholde av Tomas F band — seinere sto han selv på scenen med Needlepoint (foto: Bjørg Fossli)

Glade unger og foreldre satte seg i trappa og fikk topp underholdning av noen av de beste musikerne byen kan by på. Tomas Fianbakken og Rebekka Lundstrøm har en egen evne til å få kontakt med unger og ikke minst foreldre. Kjente rockelåter lokker frem gjenkjennende smil, luftgitarer og forsiktige dansemoves hos de voksne — og litt mer utagerende hos flere av ungene. Ungene satt med store øyne og slukte rått Tomas’ forklaringer om hvordan han hadde laga den ene låten etter den andre, mens foreldrene lo. Han hadde for eksempel blå semska sko en gang i tida.

Inniblant de gode gamle gigantlåtene i mange ulike sjangre spilte de noen få barnesanger, og Tomas fikk lagt seg rett ned på plassen for å ta seg en hvil — men gitaren hans hviler aldri.

Tomas F band (foto: Bjørg Fossli)

Tomas F band (foto: Bjørg Fossli)

Tomas byr alltid på seg selv og gitaren, og i år dro han med seg Steffen Pedersen på ablegøyene. De løp rundt på plassen og utfordra hverandre og publikum med halsbrekkende gitarmoves og store smil. Rebekka dansa rundt på plassen og sjarmerte publikum.

Tomas F band (foto: Bjørg Fossli)

Tomas F band (foto: Bjørg Fossli)

Trommene ble håndtert av Ottar Vigerstøl, og Kristian Vågsnes spilte bass.

— tekst og foto: Bjørg, flere bilder på flickr

Del på: