Korona, korona, korona…

Som du kanskje har fått med deg krever vi både billett og grønn status på koronasertifikat for at du skal få slippe inn på konsert. Du kan teste deg gratis hos vår partner Medic Sør; bestill time eller prøv deg på drop-in i Kulturkammeret mellom klokka 11–13 og etter klokka 18.
KLIKK HER FOR Å LESE OM DETTE PÅ VÅR KORONATILTAK-SIDE.

ENDELIG er dagen her som vi har lengta sånn etter — den første dagen av den første festivalen på noe som kjennes for alt for lang tid! Og 25-årsjubileum og gode greier, kan det bli bedre?

I dag onsdag får vi oppleve hele åtte konserter på fem ulike plasser, her er noen gode tips for dagen:

Klokka 11.30: Overraskelseskonsert for hele familien!

Etter nøye overveielse bestemte vi jo å avlyse Barnestreet i dette annerledesåret. Det stopper imidlertid ikke spillesugne rockere! Tomas F band — bildet i toppen — er en heftig musikkopplevelse for både store og små. Ta med ungene, kom til Kanalplassen og vrikk på hoftene!

Ting å huske på: Ingenting! Denne konserten er gratis, og med god plass til publikum er det ikke påkrevet med koronasertifikat her. Velkommen!

Åpningskonserten — jazzbrønsj klokka 13 med Indre Torungen Brass Ensemble

Indre Torungen Brass Ensemble 2019 (foto: Elin Solbø Sunnarvik)

Indre Torungen Brass Ensemble 2019 (foto: Elin Solbø Sunnarvik)

Tradisjonen tro er det Indre Torungen Brass Ensemble som blåser igang festivalen, denne gang riktignok uten innledende gateparade. I år blir jazzbrønsjkonserten på Kanalplassen, der vi kan nyte marsj, storbandlåt, tøff filmmusikk, funky folkevise, nydelig ballade og mer til.

Ting å huske på: Ingenting! Denne konserten er gratis, og med god plass til publikum er det ikke påkrevet med koronasertifikat her. Kaffekos og annet får du hos de mange koselige spisestedene i området. Velkommen!

Eggum og Sivertsen i amfiet på Hove klokka 16

Eggum og Sivertsen på Buøya, 27.07.13, Foto Birgit Fostervold

Eggum og Sivertsen på Buøya 2013 (foto Birgit Fostervold)

Ingen fyrkonsert — men en slags øykonsert blir det jo, når Jan Eggum og Halvdan Sivertsen spiller opp ute på Tromøya, nærmere bestemt i amfiet ved Hove leirsenter. Sitt rett ned på gresset, eller, etter råd fra meteorologene: ha med deg en fluktstol for å berge fua fra å bli blaut. Skulle det bli slik at regnværsvarselet slår til er det også smart å ha regnjakke eller regnponcho. Paraply er fy-fy på konsert, skal du beholde dine venna førr livet..!

Ting å huske på:

Jazzhotellet fra klokka 19: Aadal og Needlepoint

Først ut på årets jazzscene er sørlandsbandet Aadal — de byr på en fusion av jazz og instrumentalrock med tydelige referanser til americana-sjangeren. Klokka 21 går det som kanskje er landets beste progband, Needlepoint, på scenen. Denne konserten er vi mange som har gledet oss ellevilt til! Du får begge konsertene for kun kr 300, billetter her.

Ting å huske på:

  • Du må vise grønt koronasertifikat for å slippe inn på jazzhotellet.
  • Billetten gir gratis adgang til jammen etter konsertene.

Hip-hopscenen fra klokka 20

Temakveldene våre arrangerer vi i Arendal kulturhus, storsalen. Først ut er hip-hopfolket, med arendalsgutta Jango (Faraja Monsieur Basaluci) og Simen Steinklev fra Ladnera48-kollektivet. Deretter følger de etablerte rapperne Ivan Ave og KingSkurkOne. Vi har valgt å begrense billettsalget til dette arrangementet, slik at du som har billett ikke behøver å teste deg eller vise koronasertifikat. Her blir det alburom, men kok allikevel! Det er ingen aldersgrense her; og ingen alkoholservering.

BILLETTER HER

Ting å huske på:

  • Spis godt før konsert, det blir en lang kveld.
  • Du behøver IKKE forhåndsteste deg for korona eller vise frem koronasertifikat her.

Kirkegårdskonserten: Herborg Kråkevik med band

Kirkegårdskonsertene er helt unike i norsk konsertsammenheng. Vi setter vår ære i å finne artister som kan kle dette særpregede og svært stemningsfulle «lokalet» og Herborg Kråkevik er intet unntak. Vi ser frem til å dele en nydelig musikalsk stund med dere og de dyktige musikerne som siste innslag på den første festivaldagen 2021!

Denne konserten er utsolgt.

Ting å huske på:

  • Vi har satt ut benker: det kan være lurt med en liten pute under fua. Det går også an å ha med egen stol.
  • Det er (selvsagt) ikke tillatt å stitte eller stå på gravene.
  • I tilfelle regn er det regntøy som gjelder. Paraply hindrer sikten for andre i publikum.
  • Det er ikke salg av mat eller drikke på kirkegårdskonserten.

… og når vi skriver «siste innslaget» så mener vi «offisielle konserten». På jazzhotellet fortsetter nemlig musikken utover seine kvelden, vi koser oss med jam med det rutinerte husbandet og deres gjester. Kanskje dukker noen av dagens musikere også opp?

Inngang på jazzhotellet for jam koster kr 200,- og selges kun i døra og dersom det er kapasitet. De som har billett til jazzkonsertene tidligere på kvelden kommer inn på denne. Vi CS!