Første ordentlige festival på tre år, det er SÅ stas å være i gang igjen! Fikk du med deg paradene gjennom bygatene i går? Var du i kulturhuset da det kokte? Satt du nynnende på gresset på Hove? Eller flirende til sprudlende Sondre Lerche på kirkegården? I dag får du nye muligheter – og endelig er vi tilbake på Sam Eydes plass med hovedscenen vår.

Aller først skal jo barna få kose seg: på Kanalplassen er det BarneStreet fra klokka 11, med ansiktsmaling, tegning, stylter og mye gøy. Klokka 12 blir det konsert med rytmegjengen i Papagøyene, ta med deg svansen og rist på den sammen med de kule musikerne! BarneStreet er alltid gratis, og ganske gøy! Se bare bildene vår på flickr fra i går! Bildet i toppen er fra rockekonserten med Tomas F Band på åpningsdagen (foto: Bjørg Fossli).

Klokka 13 samles gjengen i Knallpex på Poppes plass – dette bandet er sideprosjektet til fire arendalsmusikere, stappet med energi og spilleglede. Kom og hør Tomas Fianbakken, Rebekka Lundstrøm, Enyeto Kotori og Geir Emanuelsen covre blues, rock og country! Konserten er gratis, og da kan du jo med god samvittighet kjøpe deg noen munker, eller en lunsjrett, eller bare noe leskende, på et av etablissementene rundt plassen.

Helnorsk kveld på hovedscenen

Som «faste lesere» kanskje har fått med seg har vi hvert år en talentscene der unge musikere kniver om muligheten for å opptre på en av Canal Streets hovedscener påfølgende år. I fjor var det kristiansandsbandet The Breadheads som gikk av med seieren, og de får æren av å innlede torsdagskvelden på Sam Eydes plass. Vi oppfordrer alle om å møte opp og gi de unge musikerne en deilig opplevelse på vår hovedscene – de går på allerede klokka 17:15!

Deretter går fantastiske Hannah Storm på scenen. Musikken hennes henter grep og tradisjoner som man finner innenfor alle sjangergrupper, alt fra 60-talls gitarorientert rock til klassisk europeisk orkestrert musikk – vi i redaksjonen får unektelig assosiasjoner til James Bond-låter.

De to neste artistene på Sam Eydes plass har begge tilknytning til Sørlandet; én kommer herfra og en har gifta seg til retten til å kalle seg sørlending. Først ut er venndølen Erlend Ropstad, som har stått frem som en av de mest solide norske rockerne i ny tid. Høy, tung og bånn ærlig rock, rett og slett – vi ser så frem til denne konserten! Og tid til å lande får vi knapt før veteranene Madrugada, gjenoppstått fra en lang pause til fansens store entusiasme, entrer scenen. (Her finner vi for øvrig frontfigur Sivert Høyem, som er den som får æren av å være sørlandsalibiet…) Fantastiske Madrugada spilte i Arendal for tre år siden, men dette blir første gang på Canal Street-scenen, og vi er supergira! Hva med deg?

Americana på temascenen

Vil du heller nyte toner som er litt mer nedpå byr det seg en deilig anledning – faktisk to! – inne på Arendal kulturhus. I rekken av temakvelder er vi kommet til americana, presentert av åmlijenta Ingvild Flottorp, og bandet Darling West. To konserter for én billett, altså – og har du festivalpass kan du jo bare vifte med båndet og finne deg en plass i salen. (Du visste sikkert at festivalpass byttes i armbånd på Festivalkontoret vårt, det finner du i Kulturkammeret og der er det åpent fra klokka 10 til 20.).

På jazzhotellet blir det prog! Og Tom Waits!

Ahhhh, deilige, deilige progrytmer, eller hva? Nyskapningen og familieprosjektet Bresk står for en herlig løssluppen sjangerblanding med konseptalbumet om maleren Peder Balke; jovisst, dette er absolutt noe for jazzfans også! Men først entrer damene Asbjørnsen og von Germeten scenen med sin Tom Waits-hyllest. Et samarbeid som har blitt finslipt gjennom mer enn femten år, og med de fantastiske musikerne Olga Konkova på piano, Oddrun Lilja på gitar, Ellen Brekken på bass og Hermund Nygård på trommer i ryggen blir dette rett og slett en kveld for minneboka.

Og helt til slutt blir det selvsagt jam og DJ-lounge på jazzhotellet langt inn i nattetimene. I skrivende stund har vi nettopp vært vitne til en hesblesende dance-off mellom Kamelens crew og våre egne «kaospiloter» – hva morgendagen kan by på tør vi ikke spå… du må nesten bare komme og oppleve det! Vi CS!

Del på: