Første rekke med jazzartister er klare, og her er det bare godbiter å få med seg!

Onsdag 24. juli, Jazzscenen Arendal kulturhus:

I Like To Sleep

I Like To Sleep har, med mantraet «Powerjazz to the people», tatt jazz- og rockenorge med storm! Den prisbelønte jazztrioen har markert seg som et av de mest hardtslående og overraskende bandene på den norske jazzscenen de siste årene, og er inspirert av musikk og sjangere fra Alice Coltrane til King Crimson, gammel prog, intrikat samtidsjazz fra Berlin og New York, Olivier Messiaen, skandinavisk rocka frijazz. Ja, til og med hiphop.

12. april 2024 slipper de sin fjerde plate, Bedmonster’s Groove, og sier selv: Plata er utvilsomt vår mest groovy plate, med et monstrøst lydbilde fylt til randen av svevende vibrafon, hardtslående trommer og barytongitar, og mengder med mellotron og Alice Coltrane-synther!

Bandet består av Amund Storløkken Åse på vibrafon & mellotron, Nicolas Leirtrø på barytongitar og Øyvind Leite på trommer.

Torsdag 25. juli, Jazzscenen Arendal kulturhus:

Veslemøy Narvesen

Veslemøy Narvesen til Canal Street 2024

Den syngende trommeslageren Veslemøy Narvesen er en av de mest aktive, unge stemmene på den norske jazzscenen i dag. Aktuell med band som Mall Girl, Kongle Trio, Dafnie og Schemes; og som musiker i prosjekter med Mette Rasmussen, Ingebrigt Håker Flaten, Benjamin Gisli, Mats Eilertsen, Anja Lauvdal samt den britiske ECM-artisten Kit Downes. Narvesen har mottatt Oslo Jazzfestivals USBL-talentpris, spillt på Nattjazz i Bergen og vært på norgesturné under prosjektnavnet We Don’t Imagine Anymore. Nå har hun samlet trådene og tar prosjektet videre under eget navn; Veslemøy Narvesen.

Singlene Sink og Time and Time Again, samt hennes første norskspråklige låt, Andre rom, alle fra i år, sørget – sammen med et knippe eksklusive festivalopptredener og to meget kritikerroste konserter under by:Larm – for enorme tilbakemeldinger fra norsk musikkpresse og bølger på den norske jazzscenen. Debutalbumet We Don’t Imagine Anymore består av 10 spor som på hver sin måte reflekterer Veslemøy Narvesens musikalske personlighet. Med utgangspunkt i et bredt sjanger-uttrykk skaper hun musikk som utfordrer og beveger med fryktløshet. Inspirasjon er hentet fra ulike musikalske ytterpunkter som nordisk nordisk jazz, til avant garde, til viser på dialekt. Albumet utfolder seg dermed som et unikt og mangfoldig tilskudd til den norske musikkscenen med sin sofistikerte sjangermiks. Det hele bindes sammen av den syngende trommeslageren Veslemøy Narvesen, som sammen med sine medvirkende musikere skaper et tidløst uttrykk.

Fredag 26. juli, Jazzscenen Arendal kulturhus:

Little North + Oscar Andreas Haug

Little North med Oscar Andreas Haug til Canal Street 2024

I en smeltedigel av moderne minimalisme og nordisk jazztradisjon, og med en intensitet som trekker tråder til New Yorks jazzscene, skriver Little North det neste kapittelet i historien om skandinavisk jazz. Publikum inviteres fra første anslag inn i musikkens dype, med fengslende filmatisk lyd og varm, intens tilstedeværelse, der vekten ligger vel så mye på de toner som IKKE spilles, som på de som spilles.

Til Canal Street kommer trioen med den norske (Arendals-) trompetisten Oscar Andreas Haug – som også gjester på albumet While You Wait som slippes på nyåret 2024.

Husk! Frem til nyttår får du alle 2024-billetter til 2023-pris!