Når den prisbelønte Helge Lien Trio forener sine musikalske krefter med den ettertraktede jazzsaksofonisten Tore Brunborg, er resultatet en dypt tilfredsstillende og vakker musikalsk reise. Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen.

(foto: C.F. Wesenberg)

Med Helge Lien på piano, Johannes Eick på bass og Knut Aalefjær på trommer, leverer de bevegende melodier, lekne improvisasjoner og årvåkent samspill. Når trioens kreative energi møter Tore Brunborgs bemerkelsesverdige evne til å formidle intimitet og dybde gjennom saksofonen, blir en ny dimensjon skapt.

Samarbeidet feires med albumet Funeral Dance, som ble sluppet i september – en hyllest til den anerkjente ukrainske pianisten Mikhail «Misha» Alperin, som var Helge Liens lærer og mentor gjennom mange år.
— Misha brukte alltid å si: musikk handler om sang, dans, liv og død. Noe som ble en viktig erkjennelse for meg. Han snudde min musikalske verden på hodet da jeg var 19 år, og han har fortsatt en enorm innflytelse på meg og mitt musikalske virke den dag i dag, forteller Helge Lien.

Etter den ukrainske pianistens bortgang i 2018 ble Helge Lien kontaktet av Hasse Anderson på Maijazz om å gjøre en helt spesiell konsert til ære for ham, i samarbeid med Tore Brunborg. Konserten fant sted nøyaktig ett år etter Mishas død.
— Jeg har jo alltid vært en stor fan av Tore og hatt et ønske om å spille med ham i årevis. Så det at jeg i dette prosjektet og på denne plata, fikk en av mine helter til å være med på å tolke og spille min musikk har vært en drøm som gikk i oppfyllelse. For meg ble dette også en ekstra fin måte å hylle min lærer og mentor på, forteller Helge Lien.

Til bestillingskonserten komponerte Lien og Brunborg hver sine låter, som de deretter tilpasset til hverandre.
— Tore og jeg bestemte oss for å skape helt ny musikk sammen for denne viktige bestillingskonserten, og startet straks prosessen med å utveksle ideer og komponere. Etter hvert kunne vi begynne å øve sammen, og til slutt ferdigstille konseptet sammen med trioen.

Konserten fikk stående applaus og det strømmet inn positive tilbakemeldinger i etterkant. For både Lien og Brunborg ble Funeral Dance et viktig og betydningsfullt prosjekt. De ble derfor enige om å forevige det med en innspilling og utgivelse, og det tok ikke lang tid før det legendariske plateselskapet Ozella Music banket på døren.
— Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått mulighet til å spille inn dette albumet med Tore. Låtene som Tore har komponert føles som de er skreddersydd for trioens lydbilde. Albumet har fått et helhetlig og sømløst uttrykk jeg er stolt av. Funeral Dance er vår hyllest til Misha, og som han selv pleide å si så handler jo både livet og musikken om sang, dans, liv og død, avslutter den norske pianisten.


FORELØPIG LINE-UP 2024:

Onsdag 24. juli

  • Hovedscenen: Torine // tba // Kamelen
  • Jazzscenen: I LIKE TO SLEEP // Helge Lien Trio feat. Tore Brunborg
  • Kirkegårdskonserten: Sol Heilo

Torsdag 25. juli

  • Hovedscenen:  Rockebandet Ændal // Ravi // tba
  • Jazzscenen: Veslemøy Narvesen sekstett // tba

Fredag 26. juli

  • Hovedscenen: Valentinerne // Dance With A Stranger // Violet Road
  • Jazzscenen: Little North + Oscar Andreas Haug // tba

Billetter til 2023-priser finner du på ticketmaster!