Torsdagens jazzkveld kompletteres av selveste Solveig Slettahjell som headliner – dette blir fantastisk!

Solveig Slettahjell har lenge gått med en ide om å lage et kvartett-album basert på hennes utvalgte «skandinaviske sangbok» og har samlet låter til dette prosjektet gjennom flere år. Som alltid har hun glede av å sette sammen materiale som ikke åpenbart hører sammen før det samles i hennes gjenkjennelige utøvende grep.

Sammen med sin kvartett bestående av noen av norsk jazz’ største musikere for tiden; Andreas Ulvo på piano, Trygve Waldemar Fiske på bass og Pål Hausken på trommer, har hun gått løs på disse låtene med samme kjærlighet og uærbødighet som preger jazzens håndtering av «the american songbook». Det hele har fått preg av en slags skandinavisk kammerjazz inspirert av mange som har gått foran; Zetterlund, Johanson, Brockstedt, Rosseland, men med Slettahjell og kvartettens tydelige eierskap og egensignatur som bærende element.

I den eklektiske samlingen finner vi musikk av Edvard Grieg, Eva Dahlgren, Alf Prøysen, Lars Lillo Stenberg, Allan Edwall, Orup og Anne Grethe Preus ispedd nyskrevet materiale av Slettahjell selv og Andreas Ulvo.


FORELØPIG LINE-UP 2024:

Onsdag 24. juli

  • Hovedscenen: Torine // tba // Kamelen
  • Jazzscenen: I LIKE TO SLEEP // Helge Lien Trio feat. Tore Brunborg
  • Kirkegårdskonserten: Sol Heilo

Torsdag 25. juli

  • Hovedscenen:  Rockebandet Ændal // Ravi // tba
  • Jazzscenen: Veslemøy Narvesen sekstett // Solveig Slettahjell Quartet

Fredag 26. juli

  • Hovedscenen: Valentinerne // Dance With A Stranger // Violet Road
  • Jazzscenen: Little North + Oscar Andreas Haug // tba

Billetter finner du på ticketmaster!