Hannah Storm (foto: Cal McIntyre)

23 år gamle Hannah Storm vokste opp i et musikalsk hjem i Oslo, og begynte å skrive egne sanger allerede da hun var sju år gammel.

Etter å ha sunget i kor i 13 år, samt fullført utdannelse på musikklinja på Foss VGS, jazzlinja på Toneheim Folkehøgskole og ved LIMPI (Lillehammer Institute of Music Production and Industries), sendte Hannah ut noen demoer til noen utvalgte aktører i musikkbransjen. Etter flere lengre opphold i Bergen – hvor hun også er tilknyttet Made Management – ble hun raskt en del av byens unge musikkmiljø, og begynte å samarbeide med etablerte artister, låtskrivere og produsenter som Sondre Lerche, Vetle Junker og Matias Tellez og Odd Martin Skålnes – folk som har jobbet med blant annet Aurora og Girl in Red.

Bergenssamarbeidet bar frukter musikalsk, og i mars 2021 pakket hun kofferten og gjorde Bergen til sin nye hjemby. Høsten 2021 tok hun nye steg: hun signerte platekontrakt med Petroleum Records og under bransjefestivalene Vill Vill Vest og Bylarm fikk hun både publikum, anmeldere og bransje til å måpe. Rett etter sistnevnte festival ble Hannah booket direkte til Øya 2022!

«Første gang jeg var på Øya var i 2012 og siden den gang ble det en drøm om å kunne få stå der selv og spille en dag, men ikke noe jeg faktisk trodde kunne skje. Så at den barndomsdrømmen faktisk blir oppfylt er og blir bare helt uvirkelig egentlig. Kommer sikkert til å gråte litt da for å si det sånn.»

–Hannah

Den jordnære Oslojenta nevner selv alt fra The Beatles, Queen og Frank Sinatra til Susanne Sundfør, Amy Winehouse og Adele som inspirasjonskilder, noe som gir mening hvis man for eksempel lytter til hennes kommende debutsingle Stranger. Det er noe tidløst og umiddelbart over Hannah Storms komposisjoner og fremføring, og det er nesten umulig å ikke bli berørt av musikken hennes enten man har storslagen pop, melodiøs indierock eller gamle 60-/70-tallsklassikere som sin musikalske preferanse.

Hannah Storm er ikke redd for å male på det største melodiske lerretet med både organisk og ektefølt pensel, og det er sjelden at en artist i startgropen av karrieren leverer musikk som låter så stort. Det vil nok de heldige som har fått oppleve hennes gåsehudfremkallende liveopptredener også kunne skrive under på.

Kvalifikasjoner

, ,

Publisert

8. februar 2022

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.