Levi Henriksen & Babylon Badlands

,
Levi Henriksen (foto: Rolf M. Aagaard)

Babylon Badlands – det beste bandet i himmelen!

Levi Henriksen er kanskje mest kjent som forfatter, men han er også sanger og låtskriver og har siden 2005 utgitt seks album. Han medvirker også som låtskriver og bassist på singelen «Possibilities / Bil uten lys» med bandet Blundertown i 1983.

Karrieren som bassist tok han opp igjen i 2005, da skiva «Herfra til Rockaway Beach» kom ut på Lydbokforlaget. Albumet inneholder selvbiografiske historier fra Levis musikalske oppvekst – fra foreldrenes bedehusmusikk, via country, til Ramones. Rockeren Thomas Mårud fra Kongsvinger synger og trakterer diverse strengeinstrumenter på plata. 15. oktober 2007 kom den andre skiva fra radarparet Levi Henriksen og Thomas Mårud. «Bang Bang Rett Ned» fikk svært god mottakelse fra norsk presse.

Den siste plata med Levi Henriksen & Babylon Badlands kom i 2017 og het «Verden av i går». Om den skriver Fredrik Wandrup:

Altså ingen romantisk dyrking av fortida. Det er ikke plata til Levi Henriksen & Co. heller. Den handler om en verden full av kontraster mellom det som er og det som har vært, det som fins i verden og det man drømmer om at den ideelt sett kan romme. Og man kan kanskje si at de synger både for døde og levende på denne velproduserte plata.

Kjærlighet og frelse, synd og død. Henriksen er ikke redd verken for store temaer eller store ord. Han er en forteller i alt han gjør, både i romaner og sanger. Plata låter freskt, full av inspirasjon fra drømmenes prærier og sjelens sletteland. Stemmen er mer laidback enn noen gang, roen i røsten står i kreativ kontrast til desperasjonen som noen ganger flykter mellom linjene.

Han synger: «Jeg er en ørken/uten sand/Jeg er en øy/midt på land/Jeg er et sår/som ikke vil blø/Selv i sola/har jeg evig snø». Men det går bra likevel.

(dagbladet.no)

Kvalifikasjoner

, , , , ,

Publisert

29. mars 2019

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.