Stein Torleif Bjella

,
Stein Torleif Bjella (foto Lars K. Lande)

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av. Det er bare å glede seg til et nytt dykk ned i Bjellas låtunivers. Sørgmodig glede og romantisk hjartesorg.

Foto: Lars K. Lande

Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten Heidersmenn i 2009. To år senere innkasserte oppfølgeren Vonde Visu Spellemannprisen. Heim for å døy  avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista. I 2016 kom Gode Liv, Bjellas fjerde soloalbum. Bjella har blant annet mottatt Edvardprisen, Prøysenprisen og Bendiksenprisen. I 2017 debuterte Bjella som forfatter da diktsamlinga Jordsjukantologien Nr. 1 ble utgitt til meget gode kritikker. Samme år ble teaterstykke Kan nokon gripe inn, basert på Bjellas tekster, sett av 33.000 på det Norske Teateret.

I 2018 kom langspillalbumet Jordsjukantologien nr. 1 musikken, i sjangeren spokenwords.

I april 2020 kom Bjellas 6. soloalbum; Øvre-Ål Toneakademi og ble mottatt med strålende anmeldelser. I juni 2021 kom albumet Bjellasangar arrangert for messing & tre som er et samarbeid mellom Bjella og KORK.

Høsten 2021 debuterte Bjella som romanforfatter med Fiskehuset, som er kommet i flere opplag og er oversatt til dansk og tysk.

Kvalifikasjoner

, ,

Publisert

27. januar 2022

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.