Tyr på Canal Street 2023 (Foto: Suie Le)

Med terningkast 6 i Aftenposten og et utsolgt Parkteatret i Oslo i januar er vi på full vei inn i det Tyr selv har døpt Tyr season. Tyr Season er for øvrig også åpningslåten på Tyr Tape som kom ut i fjor høst og som ble møtt av en unison hyllest fra et norsk anmelderkor. Det hele endte med at Tyr ble nominert til Spellemann for årets hip-hop 2022.

(Foto: Suie Le)

Tyr Markus Røe er absolutt ingen lettvekter i bransjen, men for mange er han likevel et nytt og friskt pust på den norske musikkscenen. Under artistnavnet Tyr debuterte han nylig med musikk på norsk, men har til tross for sin unge alder (21) allerede mange års erfaring fra ulike scener i landet.

Sist vi hørte fra Tyr gikk han under navnet Wonder The Boy, og allerede som 15-åring startet han å skrive og fremføre låter på engelsk. Etter et par rolige år hvor han har finpusset rapferdighetene på morsmålet slapp han i sommer sin første norske single 21. Engasjementet rundt låten var enormt, mye takket være TikTok, og låten ble en skikkelig sommerhit. En og en halv måned senere fulgte han opp med klubb-bangeren Chanel feat. Oscar Blesson, en låt som hadde både cover og førsteplass på New Music Friday i tillegg til en plass på topp 50-lista!

«Jeg tror ikke man har hørt rapmusikk som dette i Norge før. Føler det er helt nye tider nå. Tyr sesong.»

– Tyr

Låtene til Tyr hører hjemme i et typisk hip-hop-landskap, men med inspirasjon fra flere ulike sjangre for den oppmerksomme lytter. Tyr sin sound er ganske unik, der han blander moderne elementer med inspirasjon fra 2000-tallets hip-hop. Tyr er også en ekstremt dyktig tekstforfatter, og blir allerede ansett som en av de beste på tekst i sin sjanger. Låtene fanger en livsstil veldig mange unge i dag kan relatere til, noe engasjementet i sosiale medier – og da spesielt Tik Tok – viser en fanbase som ikke får nok.

Kvalifikasjoner

, , ,

Publisert

5. mai 2023

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.