Hvor fantastisk er det ikke med hovedkonsertene midt i byen, på Sam Eydes plass? Den er jo som skapt for musikk mennesker og magi – eller hva? Madrugada ville jo nesten ikke holde opp å spille, der de sto som siste av fire band ut, og vi klandrer dem ikke!

Madrugada på hovedscenen, 2022 (foto: Mona Hauglid)

Madrugada på hovedscenen, 2022 (foto: Mona Hauglid)

Også i dag, fredag, blir det musikk og mennesker på plassen foran kulturhuset vårt, og magi kommer heller ikke til å mangle med unike Aurora som headliner for kveldens plakat! Bildet i toppen er fra hennes besøk hos oss i 2017, og er tatt av May Elin Aunli.

Men la oss begynne fra formiddagen: det blir nemlig magi der og når det venneløse trollet Alvina skal fremføres av forfatteren og dansere for et nysgjerrig og lekent BarneStreet-publikum klokka 11.30. Lekne, det er også gjengen i bandet Mandarinsaft, som står på BarneStreet-scenen klokka 12. Ryktet sier at de har dinosaurtenner – kom til Kanalplassen og sjekk om det kan være sant..! BarneStreet starter klokka 11 på formiddagen og er stappet med gratis aktiviteter og moro! Få en tatovering, lær å flette hår, ta et race på stylter eller lag en popcorn-strut – det er bare noen av alle de morsomme tingene man kan bli med på.

Blues fra båten i Pollen – gratiskonsert med fire band

Dagens brønsj på Poppes plass blir med ikke mindre enn fire band! Det er bluesfolket i Prison Stage som kommer på besøk til konsertbåten i Pollen, og med seg får de rutinerte rockere fra Tomas F Band. Her blir det mulighet til å få testa rockefoten, vil vi tro!

Vi har nevnt BarneStreet – for de som er litt eldre har Canal Street talentscenen UnderStreet, og i dag er det hele fem band og artister som skal i ilden inne på Kulturkammerets «Kraftverket scene». Det er inngang fra Poppes plass, så det er bare å samle sammen solkrem og solbriller etter brønsjen og rusle inn for å gi din støtte til de unge og lovende. Også disse konsertene er gratis.

Tre scener på kveldstid

På fredagens hovedscene er det tre flotte musikkopplevelser i vente: Sol Heilo slår an tonen før vi får et etterlengta gjenhør med svenskefavorittene våre i Bo Kaspers Orkester. Og så rundes det hele av med nydelige Aurora – for en kveld!

Har du sans for det litt røffere kan du trekke innendørs: i kulturhusets storsal er det rigget for rockkveld med «hipsterne i Rural Tapes» (sitat Anwargeddon) og selveste Rockebandet Ændal. Rockerne har nettopp sluppet to nye låter de ser frem til å presentere for dere, men det blir jo selvsagt også plenty av muligheter for å synge med på kjente schlägere – som «Merdøs pris», «Trihondre» og «Sikkerhet i skjærgården».

Og så er det jo selvsagt jazzhotellet, da. I kveld er det unge Julian Hauglands Commitment Band og veteranen Nils Petter Molvær vi kan glede oss til. I går var det så fullt at mange måtte stå, eller sitte ute i baren og kikke gjennom dørene til salen – vi forventer vel ikke noe mindre besøk i kveld, så kom tidlig! DJene snurrer plater i loungen når siste trompetstøt har tonet ut, og så blir det en ekstra kul jam i kveld, går det rykter om. Tør du gå glipp av det?

Se bildene fra de første dagene av festivalen på flickr, klikk her!

Del på: