Boney M feat. Liz Mitchell (JM/DE)

,

Boney M er ikke bare THE disco cult-band fra 1970- and 80-tallet, men er fortsatt levende legender fra hele disco-æraen. Gruppen var var opprinnelig basert i Tyskland, der den ble dannet av den tyske singer/songwriter og produsent Frank Farian (som også sto bak Milli Vanilli).

Boney M var et av discopop-bandene som virkelig dominerte de europeiske hitlistene sent på 70-tallet og tidlig 80-tall, med en haug av hits som fortsatt er velkjente og populære blant unge og gamle. Blant annet solgte megahits som “Daddy Cool”, “By the River of Babylon”, “ Brown Girl in the Ring” , “Rasputin” og flere andre voldsomt i mange europeiske land – deriblant England, hvor de faktisk er blant de mestselgende noensinne!

De fire frontfigurene var jamaicanskfødte Liz Mitchell og Marcia Barrett, Maizie Williams fra Montserrat og Bobby Farrell fra Aruba. Farian formet denne kvartetten i en reindyrka dancepop-stil og tok verden med storm på kort tid. Med over 150 millioner solgte plater over hele verden er de sammen med ABBA den mest kjente gruppa fra 1970-tallet og tidlig 80-tall. Gruppas historie med pophits er voldsom: de hadde hele åtte nummer-1-hits i mange europeiske land!

Fortsatt er gruppa en fenomenal live-act rundt på konsert- og festivalscener i hele verden, dog i to forskjellige versjoner: den ene frontet av Liz Mitchell – som er den som kommer til Canal Street – og den andre frontet av Maize Williams, som kun sang bare på live-opptredener med gruppa. Liz Mitchell er den eneste som i årene etter oppløsningen av bandet sent på 80-tallet ble “godkjent” av produsent Farian, og de to har fortsatt et samarbeid om sanger og turneer. Vi har virkelig grunn til å glede oss til denne opplevelsen!

Del på:
Kvalifikasjoner

, ,

Publisert

10. desember 2018

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.