D.D.E. (foto: Line Berre)

De fleste har et forhold til sangene Det umulige e muli, Vinsjan på kaia, Det går likar no, E6, Det fine vi hadd sammen, Rompa mi eller Ka e det du vil. Allemannseie, og det er bare de aller mest kjente av dem!

Bandets velfylte låtkatalog er signert Frode Viken, og den har akkompagnert flere generasjoners oppvekst og liv. Glade eller alvorlige stunder, dette er sanger de fleste kan kjenne seg igjen i. Til og med tvileren synger med når anledningen er rett, og allsangen runger fra første til siste tone.

Og få norske band har greid å legge nye ord til det norske språket. Roper man et formanende «her bli det liv» ut i en hvilken som helst forsamling, vil som oftest et umiddelbart og rungende «RAI RAI» komme i retur. RAI RAI har blitt en måleenhet på trivsel og glede!

Best of Trøndelag

Når DDE inviterer til fest, spares det ikke på noe. Det generøse, topp motiverte vertskapet byr på allsanggaranti, henda i været og aktivering av lykkesenteret, men ikke bare det. “Det går likar no” er et album breddfullt av følelsesladede viser om kjærlighet, familie, håp og svik, så vel som noen av Norges ukronede partylåter. Som journalist Audun Vinger sa, i forbindelse med et intervju med Tono:

“Jeg liker balladene deres. De har en pathos ved seg som er på grensen til teit, men  som blir en slags norsk utgave av Bruce Springsteen. Og forresten, partylåtene til DDE blir jo som Joni Mitchell sammenliknet med partylåtene som er på hitlistene i dag.”

Kom på DDE-konsert, så ska du få sjå sola gå ned i havet!

Foto: Line Berre

Kvalifikasjoner

Publisert

13. juli 2021

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.