Odd Nordstoga

Odd Nordstoga er en musiker, sanger og komponist fra Vinje i Telemark. Han er kjent som soloartist og for sitt samarbeid med andre artister som Sissel Kyrkjebø og Ingebjørg Bratland.

Odds management skriver:

Odd Nordstoga er klar for sommaren!
Med sitt suverene band i ryggen igjen, og ein bunke kanonlåtar i bagasjen skal publikum få toppa sommerkvelden med ei konsertoppleving du berre kan få med, ja… Odd Nordstoga på scena. Med låtar som Frøken Franzen, Bestevenn, Ein farfar i livet og mange fleire har Odd Nordstogas musikk nådd hjarta til utruleg mange og gjeve Nordstoga ein unik plass i norsk musikkliv. I sommar tek han med seg verdens beste band for å gjere sommaren best mogleg for flest mogleg!

Han har vunnet flere priser, blant annet fire Spellemannspriser, og ble kåret til Årets Spellemann i 2004. Nordstoga fikk sitt store gjennombrudd i 2004 med soloalbumet Luring. Albumet, som byr på en blanding av populærmusikk og tradisjonell folkemusikk med tekster på nynorsk, solgte 160.000 eksemplarer i Norge.

I årene siden det har han vært særdeles aktiv med plater, turneer og julekonserter, samarbeid med andre artister og oppdrag på NRK TV.

Kvalifikasjoner

, , ,

Publisert

8. november 2019

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.