Ingrid Vetlesen

Sopranen Ingrid Vetlesen er opprinnelig fra Bærum, men har siden sommeren 2017 bodd i Lillesand. Ingrid har sin sangutdannelse fra konservatoriene i Tromsø og Stavanger, samt Operaakademiet i København. I 2017 tok hun eksamen i Musikk og Helse ved Norges Musikkhøgskole.

Vetlesen debuterte som Barbarina på Det Kongelige Teater i København i 2008, og har siden hatt engasjement ved Århus Sommeropera, Dubrovnik Festival, Grieg-festivalen, Oslo Operafestival, Nationaltheatret og Fjøsfestivalen, med mer!

Siden 2015 har Ingrid hatt et samarbeid med Ekebergparken i Oslo, og har utviklet konsertserien Klassisk til skogs, som foregår i en av parkens kunstinstallasjoner. Hun konserterer jevnlig med duoen Musikk på høye hæler, en duo som fordyper seg i kvinnelige komponister. Våren 2018 startet Ingrid opp det populære Opera + Pub på Kafé Strandhaven i Lillesand. I tillegg til egne prosjekter er hun en ettertraktet solist og pedagog. Ingrid har mottatt flerfoldige legater og stipendier, deriblant Tom Wilhelmsens Stiftelse, Sine Butenschøns Fond, Fond For Utøvende Kunstnere, Oslo Kommunes Diversestipend og Bærum Kommunes Kulturstipend. I 2007 var hun finalist i Dronning Sonja Nasjonale Konkurranse.

Ingrid har sunget i Arendal ved flere anledninger, både som sopransolist i Trefoldighetskirken med Tim Harry Blomberg (Messias, Juleoratoriet, påskekonsert m.m) og i Arendal Kulturhus med konserten Wien og vals.

Utdrag av opera-oppsetninger Ingrid Vetlesen har sunget i:

  • Sopransolist, Händels Messias. Evje og Arendal krk. Dirigent: Tim Harry Blomberg
  • Faurés Requiem. Sopransolist. Sandvikakoret. Dirigent: Peder-Arnt Kløvrud.
  • Bachs Magnificat i Fjære kirke, Grimstad. Dirigent: Andrea Maini.
  • Pasjonskonsert, Trefoldighetskirken, Arendal. Med Tim Harry Blomberg og Henriette L. Børven.
  • Solist Monteverdis Ave Maris Stella og Frescobaldis Magnificat. Fjære kirke. Orgel: Gianluca Salluce.
  • Sopransolist Juleoratoriet i Arendal Trefoldighetskirke. Dirigent: Tim Harry Blomberg.
  • Haydns Kleine Orgelmesse, sopransolist. Dirigent: Yuval Weinberg
Del på:
Kvalifikasjoner

, , ,

Publisert

14. mai 2019

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.