Rymden - Wesseltoft, Berglund, Öström. (foto: Egil Hansen)

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft hadde lenge ønsket å spille i en pianotrio. Som en viktig forkjemper for «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) var han på leting etter noe som lignet hans egne følelser for – og hans egen tilnærming til – det musikalske. Det var grunnen til at han inviterte to venner og innovative krefter innen europeisk jazz til samarbeid: Magnus Öström og Dan Berglund.

De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet – Magnus og Dan med Esbjørn Svensson Trio og Bugge med New Conception Of Jazz. Begge prosjekter turnerte verden rundt, og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde – med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tekning. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og inspirerer kommende generasjoner.

Med sin artistplattform (og plateselskap) Jazzland var Wesseltoft en pionér – og er fremdeles en viktig pådriver for modernisering av skandinavisk jazzmusikk. Esbjørn Svensson Trio var det første bandet som spilte på så ulike venuer som rock- og jazzklubber, klassiske konserthus og på de største scenene på musikkfestivaler verden rundt.

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuos jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk.

Rymden – Musikk Skapt i Skandinavia er:
Bugge Wesseltoft: Piano, keyboard // Dan Berglund: Bass // Magnus Öström: trommer

(foto: Egil Hansen)

Del på:
Kvalifikasjoner

, , , ,

Publisert

7. februar 2019

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.