Phil Bates & band perform the music of Electric Light Orchestra (UK)

,
Electric Light Orchestra by Phil Bates & Band (UK)

Electric Light Orchestra er et av de mest suksessfulle band i musikkhistorien. Deres sanger ble folkeeie gjennom 70-, 80- og 90-tallet. ELO fikk i sin storhetstid en lang rekke topp 20-hits, hvorav mange ble klassisk pophistorie.

Som sologitarist, låtskriver og vokalist i Electric Light Orchestra Part II  (1993–1999) og The Orchestra har Phil Bates opptrådt med ELO-musikk i årtier og på utallige konserter og festivaler verden rundt. Det er viktig å understreke at Bates aldri var medlem eller spilte i den opprinnelige utgaven av Electric Light Orchestra fra 1970 og utover, dannet av Jeff Lynne. Han spilte imidlertid gitar og sang i Trickster, som var opening act på mange av ELOs tidlige turneer.

Han ble først medlem av ELO part II – dannet av en annen av ELOs grunnleggere, trommis Bev Bevan, på nittitallet. Fra 2007 har han dratt verden rundt med ELOs musikk og sitt eget band. Phils imponerende stemme og hans fremragende gitarspill – backet av trommer, bass, keyboards, sofistikerte harmonivokaler og karakteristisk fiolin – frembringer en helt enestående og original musikkopplevelse.

ELOs musikalske univers er rock, klassisk, elektronisk, orkestral og tradisjonell musikk i ett. Låter som «Roll Over Beethoven», «Don’t Bring Me Down», «Telephone Line», «Evil Woman», «Livin’ Thing»,  «Mr. Blue Sky», «Strange Magic», «Turn To Stone» eller «Sweet Talking Woman» er ikke glemt av publikummet, og vitner om at musikken stadig holder seg.

Offisielt nettsted

Kvalifikasjoner

, , ,

Publisert

14. januar 2019

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.