The Northern Belle (foto: Heidi Furre)

The Northern Belle har satt seg i bilen og kjørt fra Nashville til San Francisco. De søte pop-countrytonene er fortsatt godt representert, men med en frisk bris av sjøluft. Det er som om Eagles hadde hatt Kacey Musgraves og Jenny Lewis som låtskrivere og gjestevokalister.

Det skyller en bølge av norsk kvalitetscountry- og americana over oss – en tendens som har pågått i flere år nå. Blant pionerene i denne nye bevegelsen finner vi The Northern Belle. Helt siden bandet spilte sin første konsert i 2013, og platedebuterte i 2015, har de vært med å lede an denne bølgen, og med nytt kritikerrost album er de mer aktuelle enn noen gang. «Blinding Blue Neon» har blant annet fått terningkast 6 i Aftenposten og blitt nominert til Spellemann for årets beste countryalbum.

Deres selvtitulerte debutalbum «The Northern Belle», produsert av Even Ormestad, høstet strålende kritikker og ble belønnet med en festivalsommer som inneholdt besøk til blant andre Buktafestivalen, Piknik i Parken og Øyafestivalen. I 2016 kom den catchy singelen «Bad Habit» og i 2017 slapp bandet livealbumet «Live at Oslo Konserthus», som både ble filmet og spilt inn i Oslo Konserthus sitt nye studio. Bandet har opptrådt mye de siste årene, og har spilt med blant annet Marit Larsen, Darling West, Bendik Brænne og Torgeir Waldemar i Die With Your Boots On All-Star Countryband, samt varmet opp for artister som Ida Jenshus, Sturgill Simpson og Monica Heldal. Medlemmene i bandet har også spilt fast med artister som Daniel Kvammen, Silver Lining, Nico & Vinz, Comet Kid, Kurt Nilsen og mange flere.

«Blinding Blue Neon» ble sluppet 12. oktober via Vestkyst Records, til følgende anmeldelser:

6/6 – Aftenposten, Svein Andersen: «Gleden og melankolien, hjerte- sorgen og spillegleden går hånd i hånd. Hver sang er en liten fortelling som må bli sagt, hver tone gir historiene vingekraft til å lette.»

6/6 – Erik Valebrokk: «Med hardingfele som ingrediens får mange av sangene på Blinding Blue Neon tilført et element som vanskelig kan forklares på annen måte enn at bandet skiller seg ut fra mange av sine amerikanske likesinnede – og dermed har en sterkere identitet.»

6/6 – The Wilhelmsens: «Knockout fra The Northern Belle»

5/6 – Dagbladet, Øyvind Rønning: «Norsk country/americana i verdensklasse.»

5/6 – Klassekampen, Tom Skjeklesæther: «Det er mulig å tenke seg at de har svingt innom Los Angeles, kanskje også gjennom tidstunnelen tilbake til midten av 70-tallet da Linda Ronstadt, Eagles og Fleetwood Mac bodde på hotellet du kunne sjekke ut fra, men aldri forlate.»

Dagens Næringsliv, Audun Vinger: «Snakk om pangstart. Det moderne indiecountrybandet The Northern Belles tredje album åpner med den hypermelodiøse You’re Gonna Leave, en låt så fin og frisk i farten at man får lyst til å tatovere gammal Taylor Swift! på overarmen.»

The Northern Belle er:
Stine Andreassen (Tromsø): Vokal / el. gitar / akustisk gitar / låtskriver
Svein Inge Bjørkedal (Førde): Trommer / perkusjon
Bjørnar Ekse Brandseth (Voss): El. gitar / pedal steel
Johanne Flottorp (Åmli): Hardingfele / fele / kor
Yngve Jordalen (Jordalen): Bass
Ole-André Sjøgren (Målselv): El. gitar / akustisk gitar / 12-strengers / kor
Marie Tveiten (Seljord): Kor / gitar

Foto: Heidi Furre

Kvalifikasjoner

, , , , , ,

Publisert

21. februar 2019

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.