VAMP

I løpet av 27 år har Vamp utgitt 11 studioalbum samt to full symfoni med KORK, to samlepater og ett livealbum. Studioplatene har kommet med 2-3 års mellomrom. Nå går bandet nye veier. Blant annet forlater de Universal Music til fordel for det nyetablerte selskapet TBC Records AS, og gir for første gang ut en EP.

Øyvind Staveland sier:
– Musikkbransjen er i stadig forandring og det er definitivt Vamp også. I tiden fremover ønsker vi å produsere ny musikk mer kontinuerlig. Dvs. spille inn og gjøre ferdig låtene våre etterhvert som de dukker opp. Forhåpentligvis vil det være med på å holde bandet inspirert og relevant. Målet er at både vi og publikummet vårt skal sitte igjen med en følelse av at Vamp stadig er i forandring og har noe nytt og spennende å by på både på plate og fra scene.  De tre første, kommende årene er planen å utgi en EP høsten 2018, en EP høsten 2019 og et album høsten 2020. Alt under tittelen “Brev”.

Samarbeidet med Kolbein Falkeid har vært en hjørnestein i Vamps karriere, og mens bandet turnerte vinteren 2017/2018 begynte Øyvind Staveland å jobbe med diktene hans igjen. Dikt uten rim og rytme, som ikke var ment for tonesetting, men som hadde ligget der lenge som en spennende utfordring. Nå, på reise, opplevdes de mer som brev. Og ”Brev” ble derfor arbeidstittel på dette nye og spennende prosjektet.

Det første brevet, ”Natt”, kom ut i september og nå står duetten ”Meg itte deg” for tur. Her bidrar Ida Maria med herlig vokal sammen med Jan Toft. Lyden er umiskjennelig Vampsk, inspirert og organisk.

Ida Maria sier:
– Vamp er i mine øyne et legendarisk band i norsk sammenheng, og det var med stor ydmykhet og ærefrykt jeg gikk inn i denne oppgaven. Jeg følte meg umiddelbart musikalsk hjemme selv om stilartene våre er såpass ulike i utgangspunktet. Jeg er beæret over å få bidra på denne nydelige låta, og samarbeidet ga definitivt mersmak.

Vamp består i dag av Øyvind Staveland, Jan Toft, Stian Tønnesen, Odin Staveland, Kjetil Dalland og Lars Eirik Støle. Du ser dem på Merdø onsdag 24. juli 2019!

Kvalifikasjoner

, ,

Publisert

2. desember 2018

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.