For en første festivaldag dette skal bli, og for en fantastisk festival vi står foran! Aldri tidligere har vi hatt tilsvarende billettsalg foran festivalstart! Vi tror dere gleder dere minst like mye som oss?

Liv i sentrum med gateparade, jazzbrønsj og BarneStreet

Tradisjonen tro starter Canal Street med den flotte gateparaden gjennom byen, der lokale korps- og brassentusiaster ledes av entusiastiske, trombonesvingende Dag Jonssen og publikum langs løypa må finne seg i å være med på allsangen (du har vel teksten på When the saints inne?). Avgang fra Torvet klokka 12, så svinger paraden seg ned gågata – eller Tollbodgaten om du vil, ut på Langbryggen, tilbake langs Pollen til avslutningsnummeret på Poppes plass. Flere steder gjøres det holdt, og da er det bare å rense stemmebåndene og hive seg med! Når paraden er ferdig overtar Indre Torungen Brass Ensemble plassen.

Men når vi sier at Canal Street starter med paraden så er det ikke heeeelt sant. BarneStreet har nemlig allerede holdt det gående en time når de voksne somler seg ut på gata. Da har også egen parade, og så blir det konsert med raringene i Bare Barn Band og masse morsomme aktiviteter på Kanalplassen. BarneStreet er helt gratis!

I sommårvæmen tar vi køva under æmen, og drar te Mærdø naturli’vis

Klokka 13 går den første bussen ut til Rævesand, der ferge frakter deg videre til Merdø og konsert med Vamp! Denne konserten er utsolgt, og transporttilbudet er kun for de som kan fremvise festivalpass, dagspass eller konsertbillett. Les mer om dette her. Dette blir en knallopplevelse! Husk solkrem!
Har du ikke billett? Det er mulig å sjanse på en ledig billett ute på Merdø for de som kommer seg ut dit for egen maskin (ev. med den ordinære Merdøferga fra Pollen). Disse billettene legges ut for salg helt inn mot konsertstart når vakten ser hvor mange med festivalpass og dagspass som er kommet.

E du nord

Neivisst, vi er jo nesten så langt sør vi kan komme! Og hit har vi hentet Kari Bremnes – vi tror på en magisk opplevelse foran kapellet på Arendal kirkegård i kveld. Også denne konserten er utsolgt!
Som på Vampkonserten er det noen få billetter som frigjøres for salg i døra, når vaktene får oversikt over hvor mange med festival- og dagspass som kommer. Hit er det jo litt enklere å komme seg enn til Merdø, men du må nok påregne litt kø dersom du er sent ute med å skaffe billett.

Et eget lite univers på jazzhotellet

Arendalsvenn Bugge Wesseltoft har med seg prosjektet Rymden til årets jazzscene, og en rykende fersk rapport fra Moldejazzen forteller oss at dette må vi få med oss!

«Dette er tre musikere som egentlig kan gjøre hva de vil, og så blir det bra. Og når de spiller på lag, som her, da blir det fort julaften.»

Før Bugge & co slipper til er det imidlertid lokale Karl Bjorå og hans «Aperture» som inntar scenen. Vi er frydefullt spente!

Flowen bare flytar

Hip-hopkvelden «In da club» innleder årets nye satsning med temakvelder i Bankgården. Her varmer Ladnera48 opp for superpopulære Kamelen! Kamelen er en av de heteste hiphopartistene i landet akkurat nå, og selv om denne konserten ikke er helt utsolgt blir det definitivt tettpakket rundt scenen! 14-årsgrense på denne konserten, som har sitt største publikum nettopp blant de unge voksne. Dørene åpnes klokka 20.

Den første festivaldagen avsluttes på jazzhotellet, med heftig jam i kongressalen og platesnurrende DJ i loungen. Så er det bare å finne veien hjem og legge seg på lading for dag to… vi CS!