Hot Club de Norvège

String Swing-gruppa Hot Club de Norvège har norsk rekord i utholdenhet. I 2019 feirer de 40-årsjubileum!

For 40 år siden tok tre musikerne – to gitarister og en bassist – for første gang med seg instrumentene sine ut på gata og satte seg til å spille. De vakte fort oppsikt med sitt virtuose spill og fikk penger i hatten. De hadde øvd seg lenge på å spille sigøynermusikk i tradisjonen etter den belgisk-franske maestroen Django Reinhardt (1910-1953). Året startet de Django-festivalen, på 70-årsdagen for Reinhardts fødsel. Trioen ble en kvartett, kjent som Hot Club de Norvège.

Jon Larsen startet også plateselskapet Hot Club Records og har blant annet utgitt samlede verk av Robert Normann, Norges beste gitarist gjennom tidene. Selv har Hot Club de Norvège utgitt eller bidratt på mer enn 30 plater. Mest kjent er deres medvirkning på Lillebjørn Nilsens låt «Tanta til Beate». Nilsen hørte dem på gata. Han la en musikkassett i hatten deres, og et brev der han ba dem komme til studio. Resten er historie. Hele Norge har hørt disse linjene:

Og når posen er tømt og duene har rømt så går hun hjem igjen. Og finner fram sin gamle grammofon. Den sveiver hun opp og svinger sin kropp til tonene. Og syns at: «Jazzen gikk i dass etter Django Reinhardt!»

Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband, og er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et helt unikt sound. De har samarbeidet med alle de store innen genren, fra Stéphane Grappelli til Jimmy Rosenberg, foruten artister som Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Angelo Debarre og Ulf Wakenius.

Gruppa består av Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (fiolin og munnspill), Per Frydenlund (gitar) og Svein Aarbostad (kontrabass).

Kvalifikasjoner

, , ,

Publisert

10. april 2019

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.