Martin Torvik Langerød

Martin Torvik Langerød (foto: Guro Sommer)

Martin Torvik Langerød har fått i oppdrag å lage bestillingsverket til Arendals byjubileum. Verket får sin urfremføring under Canal Street.

(foto: Guro Sommer)

Verket skal fremføres av Agder Camerata, et ensemble som består av musikere bosatt i kommunen og regionen. Å skape ny musikk med utgangspunkt i samtiden og i stedet vi bor på, og å bidra til å løfte frem unge kunstnere er i tråd med jubileets mål om å skape varige positive ringvirkninger.

Kunstverket ‘Animae’ (2023) skrives til det lokale kammermusikk-ensemblet Agder Camerata med gjester, for besetningen fløyte, klarinett, piano, perkusjon og strykekvintett, og varer ca. 20 minutter. Komponisten sier dette om verket:

Animae utgjør kjernen i det som gjør oss levende. Bortenfor pusten, hjertet som banker og vårt sanselige møte med verden; vevet mellom erkjennelse, intellekt, åndelighet, moral, empati, fornuft, mot, begjær, egoisme, skyld, skam, hat, frykt, ensomhet, kjærlighet, solidaritet, samhold og sosiale relasjoner. Animae er menneskets vesen, på godt og vondt.

Martin Torvik Langerød er en ung norsk komponist og lærer i komposisjon og musikkteknologi. Etter studier i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo 2012–2015 studerte han komposisjon ved Norges musikkhøgskole i 2017–2021 med Asbjørn Schaathun og Rune Rebne som veiledere. I 2019–2020 ble verkene ‘Schizophonia’, ‘Endur’ og ‘Neste eon’ urfremført på Ultima, sistnevnte bestilt av ensemblet Pinquins til Ultima og Klang 2020. De siste årene har han blitt plukket ut til Ung Nordisk Musikk (Tammerfors 2020 og Aarhus 2021), plattform GÁTT i Tórshavn og Reykjavik 2021–2022, og Nordic Music Days Reykjavik 2022. Komponisten har samarbeidet med ensembler og utøvere som Trondheim symfoniorkester og opera, Cikada pianotrio, Pinquins med flere.

Kvalifikasjoner

, , , , ,

Publisert

27. november 2022

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.