Vazelina Bilopphøggers

,
Vazelina Bilopphøggers (foto: Tor Lindseth)

Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 hjemme i bryggerhuset til trommeslager Arnulf «Høgger’n» Paulsen.  Etter å ha deltatt på landsfinalen i Rocke-NM i 1980 kom singleplata «Gi meg fri i kveld» og «Bilopphøggerboogie». Begge melodiene gikk rett til topps på Norsktoppen. Dette resulterte i suksessalbumet «24 timers service». I snart 40 år har bandet spilt tusenvis av konserter, forestillinger og ikke minst hatt sin egen Hjulkalender på TV2. I løpet av deres fartstid har de samarbeidet med artister som; Øystein Sunde, Hege Schøyen, May-Britt Andersen, Øyvind Blunck og mange mange fler. I den senere tid har Eldar Vågan vært å se i serien «Hver gang vi møtes» på TV2.

I 1985 gikk sommershowet Lufta er for alle i Tønsberg, med Hege Schøyen og Øystein Sunde som gjesteartister. Showet endte opp på Chat Noir, der det gikk en hel sesong. Totalt spilte Hege, Øystein og Vazelina over 300 forestillinger, en av de største show-suksessene gjennom tidene! Samtidig ble albumet «Gå for gull» spilt inn. Dette ble etterfulgt av den til da mest omfattende turnéen som var gjennomført i landet. Med ferdig rigget scene og garderobe på to semitrailere gjennomførte gruppen 26 konserter på 10 dager fra Stavanger i sør til Trondheim i nord.

Etter flere plater, turneer og TV-show kom showet Helt Høgger’n med May-Britt Andersen og Pia Borgli som gjesteartister, etterfulgt av enda flere turnéer, tv-show og ikke minst reklamejobber. I 1994 ble showet På høgg tid spilt på Dizzie Showteater med Marianne Krogness og Nils Vogt som gjesteartister. Tv-versjonen av dette showet ble sendt på NRK. Vinteren og våren ’96 var Vazelina Bilopphøggers engasjert hos TV Norge som husorkester i tv-showet Comeback med Hallvard Flatland.

Vinteren ’97 startet planleggingen av showet Kællt i Tælt på Kapp. Dette var det første showet Vazelina skulle sette opp og produsere selv. Showet ble sommerens største showsuksess: på fire uker kom det 16 000 til Kapp på Østre Toten. Året etter kom showet For Fulle Seil. Dette showet ble nok en enestående suksess, med mer enn 25 000 publikummere i løpet av seks uker og norsk rekord i antall solgte billetter på et sommershow!

Høsten 1999 ble For Fulle Seil satt opp på Dizzie Showteater i Oslo. Med stor suksess ble dette showet spilt en sesong fram til jul, og turné-vinteren 2000 ble Vazelinas mest vellykkede turné. Spillesteder var bl.a. Olavshallen Trondheim, Ibsen-huset i Skien, Elverum Kulturhus, Hurtigrutens Hus i Stokmarknes, Bodø Kulturhus, Narvik Kulturhus og Drammen Teater i to vendinger. I tillegg ble det spilt en rekke forestillinger for næringslivet.

Desember 2000 spilte Vazelina i sin egen Hjulkalender på TV 2. Denne ble fulgt på det meste av over 800.000 seere, den største oppslutningen en serie hadde hatt i løpet av kanalens 10 år! Nytt album, video og DVD ble produsert i anledning serien, og platen mottok gull for over 25 000 solgte eksemplarer. Hjulkalender er sendt i reprise to ganger, begge med større oppslutning enn da den ble sendt første gang. Også i julen 2006 hadde Vazelina eget program på TV2, Hem’att tel jul.

I februar 2007 fikk Vazelina det ærefulle oppdraget å skrive den offisielle melodien til den første VM- runden i rally på norsk jord. Resultatet ble «Rally rett i kroppen». Så endelig, etter 11 år kom det nytt studioalbum fra Vazelina med tittel «Bensin på bålet».

I tillegg til ordinær konsertvirksomhet satt Vazelina opp sitt juleshow Hem’att tel jul flere steder i landet. De hadde med forskjellige gjesteartister, blant annet Hilde Lyrån og Carsten Stiansen fra Farmers Market. Høsten 2012 spilte Vazelina Bilopphøggers og Øyvind Blunck showet Hjul igjen på Edderkoppen i Oslo. Med den kjente og kjære karakteren Fridtjof høstet Blunck og høggera strålende kritikker og spilte for fulle hus. I 2013 spilte Vazelina og Fridtjof sommershowet Fra 60 til zero for fulle hus i 5 uker på Tjuvholmen på Hamar. Umiddelbart la de planer for et nytt show, og i juni 2014 kunne de presentere Ruser av lykke.

Vazelina har medvirket i et utall tv- og radioprogram fra starten i 1980. I 2015 lagde NRK et portrett med tittelen Vazelinas elleville verden. Programmet er så langt vist tre ganger, noe som forteller alt om posisjonen gruppen innehar etter over 37 år. Eldar Vågan har vært å se i serien Hver gang vi møtes på TV2, noe han har gjennomført med bravour og til strålende kritikker.

Vazelina Bilopphøggers er en av meget få, om noen, norske artister som har drevet kontinuerlig siden starten. Så langt har bandets orginale album solgt godt over 1 million album. Med alle samle-album og reklameprodukter: mer enn 3 millioner..!

Det er mange spennende planer, både konserter, forestillinger og tv, så bandet vil være med på å sette sitt preg på det musikalske landskapet også i årene som kommer.

Del på:
Kvalifikasjoner

,

Publisert

22. januar 2019

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.